Η Apple έχει πλέον ένα όνομα για τα πρώτα ακουστικά και πλατφόρμα AR/VR

0
68
samsung odyssey plus 16
© NextPit

Τον τελευταίο καιρό, παρακολουθούμε την ανάπτυξη του πρώτου ακουστικού μικτής πραγματικότητας της Apple, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος. Προηγούμενες αρχειοθετήσεις δείχνουν ότι το σύστημα μπορεί να ονομάζεται “rOS” ή reality OS. Ωστόσο, μια νέα αναφορά δείχνει ότι η Apple επιλέγει να χρησιμοποιήσει το “xrOS” και πιθανώς να σχετίζεται με το όνομα του ακουστικού.

Το Bloomberg ανέφερε τη μετατόπιση της σύμβασης ονομασίας της Apple για την πλατφόρμα AR/VR της. Σύμφωνα με τις πηγές της, η εταιρεία κέλυφος της Apple έχει καταχωρίσει το “xrOS” σε πολλές χώρες σε αντίθεση με το “rOS” που προτείνεται σε παλαιότερες αναφορές.

  • Μην χάσετε: Οι έξυπνοι δακτύλιοι της Apple μπορούν να επιτρέψουν τρισδιάστατες χειρονομίες αέρα στα ακουστικά μικτής πραγματικότητας

Ακουστικά Apple XR

Για αναφορά, το XR υποδηλώνει την εκτεταμένη πραγματικότητα που είναι ισοδύναμη με τον όρο μικτής πραγματικότητας. Αυτό μεταφράζεται επίσης ότι το πρώτο υλικό θα βασίζεται τόσο σε επαυξημένη όσο και σε εικονική πραγματικότητα. Από την άλλη πλευρά, οι συσκευές Quest της Meta, συμπεριλαμβανομένου του Quest Pro, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην τελευταία εμπειρία, αν και έχει σχέδια να αποκαλύψει και μια έκδοση XR στο μέλλον.

Επιπλέον, η νέα επωνυμία μπορεί κάλλιστα να παραπέμπει σε μια ιδέα ότι τα ακουστικά πρώτης γενιάς της εταιρείας θα μπορούσαν να φτάσουν ως Apple “XR” ή “xReality”. Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές καθώς υπήρχαν και φήμες για Apple iGlass στο παρελθόν. Ωστόσο, το xrOS διαμορφώνεται ως μια καλύτερη επιλογή από το rOS.

Ημερομηνία και τιμή κυκλοφορίας του Apple XR

Η συσκευή Apple XR αναφέρεται ότι θα παρουσιαστεί το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Θεωρείται ως ένα premium ακουστικό που δεν προορίζεται για τους γενικούς καταναλωτές λόγω της υψηλής λιανικής του τιμής που προκαλείται από ακριβά εξαρτήματα. Επιπλέον, η Apple θέλει να περιορίσει τον όγκο των ακουστικών XR για στρατηγικούς σκοπούς.

Ομοίως, ο διάδοχος των ακουστικών XR πρώτης γενιάς ή της Apple XR 2 διαμορφώνεται ως φθηνότερη είσοδος παρά τα πολλά υποσχόμενα χαρακτηριστικά της φωνητικής κλήσης και τις βελτιωμένες κάμερες. Η συσκευή μπορεί να ανακοινωθεί κάποια στιγμή το 2024. Ποιες άλλες λειτουργίες περιμένετε να δείτε περισσότερο από αυτήν;

Μέσω: MacRumors
Πηγή:
Bloomberg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here