Η σειρά iPhone 15 θα είναι πιο ενεργειακά αποδοτική, χάρη στο τσιπ A17

0
58
Η σειρά iPhone 15 θα είναι πιο ενεργειακά αποδοτική, χάρη στο τσιπ A17

Η σειρά iPhone 15 της Apple απέχει ακόμα πολύ από την κυκλοφορία της, αλλά μερικές από τις βασικές λεπτομέρειες που σχετίζονται με αυτήν έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται. Και η νέα λεπτομέρεια που έφτασε σχετίζεται με το chipset του.

Τα iPhone 14 Pro & iPhone 14 Pro Max απέκτησαν ένα νέο τσιπ A16 Bionic που είναι ασυναγώνιστο στην αγορά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άψογο, αλλά το επερχόμενο τσιπ A17 Bionic για τα high-end μοντέλα της σειράς iPhone 15 μπορεί να εκπληρώσει ορισμένα από τα ελαττώματα του.

A17 Bionic Chips: Όλες οι λεπτομέρειες

A17 Bionic Chips: Όλες οι λεπτομέρειες

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Apple θα φέρει ένα τσιπ A-Bionic επόμενης γενιάς για την επόμενη σειρά iPhone, τη σειρά iPhone 15, η οποία αναμένεται να φέρει πολλαπλές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις στο σύστημα, αλλά τώρα έχουμε σίγουρη επιβεβαίωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του TSMC, Μαρκ Λιου (μέσω Bloomberg), το επερχόμενο A17 Bionic Chip θα διατηρήσει 35% λιγότερη ισχύ σε σύγκριση με προηγούμενα bionic chip που λειτουργούν με τεχνολογία 4nm.

Αυτά δεν είναι μόνο λόγια γιατί μπορούν να το επιτύχουν αυτό με τη νέα τεχνολογία 3nm (Nanometer) την οποία εφάρμοσαν στα επερχόμενα τσιπ, όπως το τσιπ A17 Bionic για μοντέλα iPhone 15.

Καθώς αυτό το τσιπ θα είναι 35% πιο ενεργειακά αποδοτικό, έτσι οι χρήστες θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στη σειρά iPhone 15. Και με αυτό, αυτή η τεχνολογία 3nm προσφέρει επίσης βελτιωμένη απόδοση από τα τσιπ που λειτουργούν με τεχνολογία 4nm και 5nm.

Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε και η μαζική παραγωγή των τσιπ, στην οποία Μαρκ Λιου είπε ότι «η μαζική παραγωγή τσιπ 3 νανομέτρων είναι ο καρπός δεκαετιών συνεργασίας με την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού».

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν τόσο ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με το μοντέλο της σειράς iPhone 15 που πρόκειται να κληρονομήσει αυτό το νέο τσιπ A17 Bionic. Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, η Apple μπορεί να επιλέξει τον ίδιο τρόπο που εφάρμοσε με τη σειρά iPhone 14.

Η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της τεχνολογίας 3nm του TMCS, επειδή θα δούμε επίσης τα τσιπ M2 Pro και ‌M2‌ Max να λειτουργούν με την ίδια τεχνολογία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here