Η πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή της Apple μπορεί να διαθέτει διπλές οθόνες

0
47
Asus Zenbook 17 Fold OLED 5
© NextPit

Οι πρώτες φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple θα κυκλοφορήσει την πρώτη πτυσσόμενη συσκευή της με τη μορφή υβριδικού iPad-MacBook το 2025. Λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευή παραμένουν σπάνιες ακόμη και σήμερα. Ευτυχώς, υπάρχουν νέες εξελίξεις όσον αφορά τις ευρεσιτεχνίες που μας κράτησαν ενήμερους, με ανανεωμένη ελπίδα ότι το Cupertino εξακολουθεί να εργάζεται σε αυτό το λεγόμενο αναδιπλούμενο φορητό υπολογιστή στα παρασκήνια.

Ευτυχώς η Apple εντόπισε μια πρόσφατα δημοσιευμένη αίτηση που κατατέθηκε από την Apple στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ. Αν και η λίστα δεν αποκάλυψε καμία νέα ανακάλυψη, δείχνει τη μορφή και τον μηχανισμό αναδίπλωσης της ιδέας της εταιρείας για έναν αναδιπλούμενο φορητό υπολογιστή, τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσουν στην επερχόμενη πρώτη πτυσσόμενη συσκευή τους.

Apple MacBook-iPad Hybrid Fold

Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple περιγράφει την αναδιπλούμενη συσκευή της περισσότερο ως αναδιπλούμενο «φορητό υπολογιστή» παρά ως tablet. / © Patently Apple

Υβριδικό MacBook-iPad αναδιπλούμενο με διπλές οθόνες

Επιπλέον, εξήγησε ότι αυτός ο προαναφερθείς φορητός υπολογιστής θα έχει μια εύκαμπτη εσωτερική οθόνη άγνωστου μεγέθους που εκτείνεται από το επάνω τμήμα μέχρι το κάτω μέρος. Αυτά τα τμήματα στη συνέχεια συνδέονται μέσω ενός μεντεσέ στη μέση. Αναφέρεται επίσης μια εξωτερική οθόνη, η οποία σε αντίθεση με το Asus Zenbook 17 Fold που εξετάσαμε, διαθέτει μόνο μια οθόνη αφής.

Asus Zenbook 17 Fold OLED

Το Asus Zenbook 17 Fold OLED χρησιμοποιεί μηχανισμό μεντεσέδων και διαθέτει μόνο εσωτερική ευέλικτη οθόνη. / © NextPit

Επιπλέον, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ανέφερε έναν αισθητήρα αφής που θα εξυπηρετεί την είσοδο αφής στο κάτω μέρος της αναδιπλούμενης συσκευής αντί να έχει ένα αποκλειστικό μηχανικό πληκτρολόγιο που να συνδέεται με αυτήν. Λέγεται ότι ο αισθητήρας αφής λειτουργεί και με την εξωτερική οθόνη.

Η τελευταία κατάθεση είναι μία από τις δόσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη αναδιπλούμενη συσκευή. Δυστυχώς, προσφέρει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον ακριβή χρονισμό ή ακόμα και για το πώς θα είναι γνωστή η συσκευή, εάν πρόκειται να φέρει το όνομα MacBook Fold ή κάτι παρόμοιο. Με βάση τον γνωστό διαρρήκτη της Apple, Mark Gurman, το αναδιπλούμενο θα μπορούσε να εμφανιστεί ήδη από το 2025 πριν ακολουθήσει ένα iPhone ή iPad Fold.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την ιδέα της Apple για ένα πτυσσόμενο MacBook ή iPad; Πείτε μας τις απαντήσεις σας στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here