Η νέα GPU μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις παιχνιδιών Galaxy S24 της Samsung μέσω του iPhone

0
53
NextPit Samsung Galaxy S23 Display
© NextPit

Το τρέχον SoC Snapdragon 8 Gen 2 που τροφοδοτεί το Samsung Galaxy S23 του επέτρεψε να διαθέτει καλύτερες επιδόσεις γραφικών από το iPhone 14 Pro που τρέχει στο chipset A16 Bionic. Αποδεικνύεται ότι το επερχόμενο τσιπ Snapdragon 8 Gen 3 θα μπορούσε ενδεχομένως να συνεχίσει αυτή την τάση και να κάνει το Galaxy S24 μια ακόμα πιο συναρπαστική επιλογή gaming τηλεφώνου σε σύγκριση με τα iPhone.

Με καταγωγή από την Κίνα, το tipster Digital Chat Station ισχυρίστηκε ότι το επόμενο κορυφαίο Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm θα διαθέτει μια δραστικά αναβαθμισμένη GPU Adreno 750. Αυτή η διαρροή προέβλεψε ότι η γραφική απόδοση του μη ανακοινωθέντος πυριτίου θα είναι έως και 50 τοις εκατό υψηλότερη από την GPU Adreno 740 που τροφοδοτεί τον Snapdragon 8 Gen 2.

  • Μην το χάσετε αυτό: Ποιοι είναι οι καλύτεροι επεξεργαστές κινητών μεσαίας κατηγορίας για το 2023;

Όσον αφορά το A17 Bionic SoC που αναμένεται να τοποθετηθεί στα Pro μοντέλα του iPhone 15, δεν υπήρχαν ακόμη ουσιαστικές ενδείξεις ότι θα αποκτούσε βελτιωμένη GPU. Αυτό αφήνει περιθώριο στην Qualcomm να ξεπεράσει την Apple σε αυτό το τμήμα. Αντίθετα, αναφέρθηκε προηγουμένως ότι θα μπορούσε να προσφέρει έως και 20 τοις εκατό ταχύτερη απόδοση της CPU και πολύ αποδοτική ισχύ εξόδου για εκτεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας – δύο βασικοί παράγοντες που πιθανότατα θα ξεπεράσουν το Snapdragon.

Υποτιθέμενος σχεδιασμός Apple iPhone 15 Pro: Κουμπιά και καμπούρα κάμερας

Ο υποτιθέμενος σχεδιασμός του Apple iPhone 15 Pro: Τα κουμπιά και το χτύπημα της κάμερας εντοπίζονται εδώ. / © 9to5Mac

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε οτιδήποτε σχετικό με αυτό το θέμα. Δεν επιβεβαιώνεται καν μέσω συνθετικών σημείων αναφοράς ή επίσημων ανακοινώσεων για το πώς θα τα πάει το Snapdragon 8 Gen 3 σε σχέση με τον προκάτοχό του ή το Bionic SoC της Apple. Ωστόσο, το τσιπ επόμενης γενιάς διαμορφώνεται ως μια πολλά υποσχόμενη αναβάθμιση, εάν όλα αποδειχθούν αληθινά κατά την κυκλοφορία. Φυσικά, τέτοιοι αριθμοί δεν έχουν νόημα μέχρι να τεθούν στο σπαθί σε πραγματικές επιδόσεις. Οι πιθανότητες είναι ότι η απόδοση στην πραγματική ζωή θα σημειώσει ελάχιστη αύξηση και, ειλικρινά, πόσοι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια σε smartphones κορυφαίας κατηγορίας; Στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι περισσότερο για τα καυχησιολογικά παρά οτιδήποτε άλλο, ακόμα κι αν είναι στα χαρτιά. Οι κατασκευαστές τηλεφώνων Android εξακολουθούν να μην μπορούν να κρατήσουν ένα κερί στη βελτιστοποίηση λογισμικού της Apple με το υλικό της.

Με βάση αναφορές, ο Αμερικανός κατασκευαστής chip θα μπορούσε να παραλείψει το Snapdragon 8+ Gen 2 και να ανακοινώσει το Snapdragon 8 Gen 3 σε παλαιότερο χρονοδιάγραμμα. Η σειρά Samsung Galaxy S24 είναι πιθανό να είναι εξοπλισμένη με το τελευταίο τσιπ, αν και είναι άγνωστο εάν πρόκειται για προσαρμοσμένη ή υπερχρονισμένη έκδοση.

Σε αυτήν τη σημείωση, θα σκεφτόσασταν να αλλάξετε σε smartphone Samsung ή Android, εάν πράγματι η νέα GPU Snapdragon θα είναι τόσο ισχυρή; Ή μήπως δεν δίνετε δύο στοιχεία σχετικά με τη διαφορά υλικού; Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας μαζί μας στα σχόλια. Ακούμε.

Μέσω: Twitter/u/ThatKartikey
Πηγή:
Weibo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here