Ελέγξτε και διαχειριστείτε τα επίπεδα άγχους στο Apple Watch με την εφαρμογή StressFace

0
99
Ελέγξτε και διαχειριστείτε τα επίπεδα άγχους στο Apple Watch με την εφαρμογή StressFace

Το StressFace σάς βοηθά να ελέγχετε και να παρακολουθείτε τα επίπεδα άγχους σας σε κλίμακα από το 1 έως το 10 στο Apple Watch σας όλη την ημέρα. Αν και οι δυνατότητες του Apple Watch είναι εξαιρετικές, εύχομαι η εφαρμογή iPhone να ήταν καλύτερη.

Πλεονεκτήματα

  • Εύχρηστος
  • Επιπλοκές Apple Watch
  • Καλή βιβλιοθήκη διαλογισμού

Μειονεκτήματα

  • Η εφαρμογή iPhone έχει περιορισμένες δυνατότητες
  • Το Apple Watch Complication απαιτεί σειρά 4 και νεότερη έκδοση

Τιμή: 0,99 $ ανά μήνα για premium

Κατεβάστε

Υπάρχουν στιγμές που αντιμετωπίζουμε στρεσογόνες καταστάσεις στη ζωή μας. Αν και δεν μπορείτε να αποφύγετε το άγχος, υπάρχει τρόπος να το ξεπεράσετε μέσω απλών διαλογισμών. Κατά καιρούς, υπάρχουν εμφανή σημάδια άγχους. Ωστόσο, μερικές φορές, το άγχος εισχωρεί χωρίς προειδοποίηση ή δισταγμό.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να μετρήσετε ή να διαχειριστείτε τα επίπεδα άγχους σας; Λοιπόν, το StressFace μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε ακριβώς το ίδιο.

Ανασκόπηση StressFace: Παρακολουθήστε τα επίπεδα άγχους σας στο Apple Watch

Το StressFace είναι μια εφαρμογή που παρακολουθεί τα επίπεδα άγχους σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέσω του ιστορικού των τάσεων της υγείας σας και των προσαρμοσμένων αλγορίθμων. Λαμβάνετε μια βαθμολογία από το 1 έως το 10 (το 10 είναι το υψηλότερο) που δείχνει το τρέχον επίπεδο άγχους σας.

Χρησιμοποίησα αυτήν την εφαρμογή καθημερινά για να δω πώς αποδίδει σε πραγματικό κόσμο και εδώ είναι αυτό που παρατήρησα.

Χαρακτηριστικά και διεπαφή χρήστη

Το StressFace έχει δύο εφαρμογές – iPhone και Apple Watch. Η εφαρμογή Apple Watch διαθέτει μια απλή και εύχρηστη διεπαφή με τέσσερις ενότητες. Αρχικά, θα δείτε το τρέχον επίπεδο άγχους σας, όπου σας αναφέρει επίσης ότι χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Breathe στο Apple Watch σας για να ενημερώσετε το επίπεδο άγχους σας.

Σύροντας προς τα δεξιά, θα δείτε το χρονολόγιό σας, το οποίο δείχνει τα επίπεδα άγχους σας κατά τη διάρκεια της ημέρας σε διάφορες ώρες. Στην τρίτη σελίδα, έχετε τη σελίδα Μέσο στρες που δείχνει τα μέσα επίπεδα άγχους σας σε ημέρες.

Ελέγξτε τα μέσα επίπεδα στρες σε όρους ημερών στο Apple Watch

Και τέλος, στην τελευταία σελίδα, έχετε την επιλογή κατωφλίου άγχους, την οποία μπορείτε να προσαρμόσετε για να δείτε αν διαχειρίζεστε το άγχος καλύτερα από άλλους ή όχι. Τούτου λεχθέντος, οι περισσότερες δυνατότητες απαιτούν να ξεκλειδώσετε την έκδοση premium.

Επιλογή κατωφλίου στρες στην εφαρμογή StressFace στο Apple Watch

Από την άλλη πλευρά, η εφαρμογή iPhone σάς επιτρέπει να ακούτε ήχους διαλογισμού και υπάρχουν νέοι διαλογισμοί κάθε εβδομάδα. Επιπλέον, έχετε την επιλογή να ξεκλειδώσετε την έκδοση premium και να ρυθμίσετε την όψη του ρολογιού με την επιπλοκή της εφαρμογής StressFace.

Λειτουργίες και διεπαφή χρήστη της εφαρμογής StressFace στο iPhone

Δεν μου άρεσε πολύ η διεπαφή χρήστη ή οι δυνατότητες της εφαρμογής iPhone. Ένιωσα ότι η εφαρμογή iPhone θα πρέπει επίσης να παρέχει περισσότερα δεδομένα και να αισθάνεται κενή, παρόλο που υπάρχουν διαλογισμοί. Ωστόσο, μου άρεσε η εφαρμογή Apple Watch και οι δυνατότητες που προσφέρει.

Γιατί πρέπει να παρακολουθείτε τα επίπεδα άγχους σας;

Συνήθως συσχετίζουμε τα επίπεδα άγχους με λάθος υπονοούμενα, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα. Συνήθως, αντιμετωπίζετε άγχος όταν πλησιάζετε σε μια προθεσμία ή σε οποιαδήποτε τρομακτική κατάσταση.

Το άγχος είναι μέρος του μηχανισμού μάχης ή φυγής του σώματός σας, ο οποίος απελευθερώνει πολλαπλές ορμόνες για να αυξήσει τη μυϊκή δραστηριότητα. Το σώμα μας αντιδρά στις καθημερινές μας στρεσογόνες καταστάσεις με τον ίδιο τρόπο. Ως αποτέλεσμα, ασκείται μεγάλη πίεση στα αιμοφόρα αγγεία σας που οδηγεί σε καρδιαγγειακές παθήσεις μακροπρόθεσμα.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να παρακολουθείτε τα επίπεδα άγχους σας για να γνωρίζετε τι προκαλεί το άγχος σας, ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε να το διαχειριστείτε αποτελεσματικά μέσω διαλογισμού ή οτιδήποτε το ανακουφίζει. Και το StressFace σάς βοηθά να πετύχετε το ίδιο παρακολουθώντας τα επίπεδα άγχους σας χρησιμοποιώντας το Apple Watch σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή StressFace

Το StressFace είναι μια εύχρηστη εφαρμογή, επομένως δεν χρειάζεται να ασχολείστε πολύ με τις ρυθμίσεις για να λειτουργήσει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή iPhone, η οποία θα πρέπει να εγκατασταθεί αυτόματα στο Apple Watch σας. Εάν όχι, μπορείτε να το κατεβάσετε από το App Store στο Apple Watch.

Μόλις τελειώσετε, ανοίξτε την εφαρμογή StressFace και επιτρέψτε της να αποκτήσει πρόσβαση στο HealthKit. Τώρα ανοίξτε την εφαρμογή Mindfulness στο Apple Watch και πραγματοποιήστε μια συνεδρία αναπνοής διάρκειας 1 λεπτού. Ανοίξτε την εφαρμογή StressFace και ελέγξτε το τρέχον επίπεδο άγχους. Εφόσον κάνατε μια συνεδρία αναπνοής, θα πρέπει να είναι κάπου μεταξύ 1 και 3.

Ελέγξτε το τρέχον επίπεδο άγχους στην εφαρμογή StressFace στο Apple Watch

Στην εφαρμογή Apple Watch, ανοίξτε το StressFace και μεταβείτε στη σελίδα της γραμμής χρόνου. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε την επιλογή Σύνδεση ημερολογίου. Τώρα μπορείτε να μάθετε ποιο γεγονός στο ημερολόγιο σας έκανε να αγχωθείτε. Επίσης, εάν μεταβείτε στη σελίδα Βαθμονόμηση, μπορείτε να προσαρμόσετε το όριο πίεσης ανάλογα με την ανοχή σας.

Επιπλέον, όταν αισθάνεστε άγχος, ανοίξτε την εφαρμογή iPhone, ενεργοποιήστε τους ήχους διαμεσολάβησης και ξεκινήστε το διαλογισμό για να ηρεμήσετε. Μπορείτε επίσης να ορίσετε την επιπλοκή StressFace Apple Watch από την εφαρμογή iPhone.

Ορίστε την επιπλοκή StressFace Apple Watch από την εφαρμογή iPhone

Οι διαλογισμοί έχουν μια εικόνα όπου εισπνέετε όταν η εικόνα μεγεθύνεται και εκπνέετε όταν επανέρχεται στο κανονικό. Και ένιωσα ότι ήταν παρόμοιο με την εφαρμογή Mindfulness στο Apple Watch.

Πώς με βοήθησε το StressFace;

Αναλαμβάνω διάφορες καθημερινές εργασίες – γράφω, παίζω, διαβάζω, περνάω χρόνο με την οικογένεια και κοιμάμαι. Και χρησιμοποιώντας την εφαρμογή StressFace, παρατήρησα ότι τα επίπεδα άγχους μου πήγαιναν στο 6 το πολύ όταν έπαιζα παιχνίδια για μεγαλύτερη διάρκεια, με αποτέλεσμα να σκεφτώ γιατί συνέβαινε αυτό.

Παρατηρούσα το ίδιο πράγμα για μερικές μέρες. Αργότερα, άρχισα να μειώνω τη διάρκεια του παιχνιδιού μου και να διαλογίζομαι περιμένοντας στο παιχνίδι. Μείωσε σημαντικά τα επίπεδα άγχους μου, εκπληκτικά.

Ως αποτέλεσμα, είχα καλύτερους κύκλους ύπνου και καλή αύξηση της παραγωγικότητας. Εκτός από το να αισθάνομαι λιγότερο άγχος, η απόδοση του παιχνιδιού μου βελτιώθηκε επίσης. Αν και δεν θα έλεγα ότι το StressFace είναι απόλυτα ακριβές, ήταν κοντά σε αυτό που ένιωθα.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή StressFace στο Apple Watch σας;

iGeekometer

Διεπαφή χρήστη

85%

Χαρακτηριστικά

80%

Ακρίβεια

89%

Σχέση ποιότητας και τιμής

95%

Το StressFace είναι μια φανταστική εφαρμογή για να παρακολουθείτε τα επίπεδα άγχους σας. Μου άρεσε ο τρόπος που ενσωματώνει το ημερολόγιό σας, δείχνοντας τα γεγονότα που οδήγησαν σε υψηλότερα επίπεδα άγχους και αργότερα επιτρέποντάς μου να το βελτιώσω. Πιστεύω ότι είναι καλό να έχεις μια τέτοια εφαρμογή στον καρπό σου που σε βοηθά να ηρεμείς.

Ωστόσο, αισθάνομαι ότι η εφαρμογή iPhone δεν διαθέτει πολλές δυνατότητες. Οι διαλογισμοί είναι καλοί, αλλά οι καθοδηγούμενοι διαλογισμοί θα ήταν πολύ καλύτεροι. Επίσης, θα πρέπει να μπορούμε να βλέπουμε τα δεδομένα άγχους στα iPhone μας, όπως αυτά που βλέπουμε στο Apple Watch.

Αλλά οι premium λειτουργίες της εφαρμογής είναι προσβάσιμες με 1 $ το μήνα. Οπότε δεν πρέπει να παραπονιέμαι πολύ. Όσο για την τιμή του και τις δυνατότητες που προσφέρει, είναι ένα steal deal. Και αν έχετε επίγνωση της υγείας σας, θα πρέπει να λάβετε αυτήν την εφαρμογή στο Apple Watch σας αμέσως.

Κατεβάστε

Διαβάστε περισσότερα:

  • Πώς να ορίσετε ή να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο Apple Watch
  • Το Apple Watch δεν συνδυάζεται με iPhone; 6 Επιδιορθώσεις εργασίας
  • Οι καλύτερες εφαρμογές προσώπου Apple Watch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here