Διορθώστε το σφάλμα OneDrive 0x8007016a “Ο πάροχος αρχείων Cloud δεν λειτουργεί”

0
57

Το OneDrive είναι μια εξαιρετική υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων που παρέχεται από τη Microsoft. Διατίθεται επίσης με τα Windows 11, αλλά οι χρήστες των Windows 10 πρέπει να το κατεβάσουν και να το χρησιμοποιήσουν με μη αυτόματο τρόπο.

Πρόσφατα, πολλοί χρήστες του Microsoft OneDrive φέρεται να έλαβαν ένα μήνυμα “Σφάλμα 0x8007016A: ο πάροχος αρχείων cloud δεν εκτελείται”. Το πρόβλημα εμφανίζεται κατά τη μεταφορά αρχείων στον αποθηκευτικό χώρο του OneDrive.

Επομένως, εάν είστε χρήστης του OneDrive και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή λόγω του μηνύματος “Σφάλμα 0x8007016A: ο πάροχος αρχείων cloud δεν εκτελείται”, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό.

Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς από τους καλύτερους τρόπους επίλυσης του σφάλματος «Σφάλμα 0x8007016A: ο πάροχος αρχείων cloud δεν εκτελείται» στα Windows. Ας αρχίσουμε.

Γιατί εμφανίζεται το «Σφάλμα 0x8007016A»;

Το μήνυμα σφάλματος Σφάλμα 0x8007016A: ο πάροχος αρχείων cloud δεν εκτελείται εμφανίζεται συνήθως όταν τα Windows αποτυγχάνουν να εντοπίσουν το πρόγραμμα-πελάτη OneDrive.

Τώρα διάφορα πράγματα θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν το μήνυμα σφάλματος. Ακολουθούν μερικοί από τους εξέχοντες λόγους πίσω από το μήνυμα σφάλματος «Σφάλμα 0x8007016A: ο πάροχος αρχείων cloud δεν εκτελείται» στα Windows.

  • Η έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε είναι κατεστραμμένη.
  • Ο συγχρονισμός OneDrive είναι απενεργοποιημένος.
  • Το Antivirus/Firewall σας αποκλείει το OneDrive Client.
  • Τα αρχεία εγκατάστασης του OneDrive είναι κατεστραμμένα.
  • Η δυνατότητα File On Demand είναι Ενεργοποιημένη στο OneDrive.

Τρόποι για τη διόρθωση του σφάλματος OneDrive 0x8007016a “Ο πάροχος αρχείων Cloud δεν λειτουργεί”

Τώρα που γνωρίζετε όλους τους εξέχοντες λόγους για το μήνυμα “Σφάλμα 0x8007016A: Ο πάροχος αρχείων cloud δεν εκτελείται”, τα μέτρα αντιμετώπισης προβλημάτων μπορεί να γίνουν εύκολα για εσάς. Ακολουθούν οι καλύτεροι τρόποι επίλυσης του μηνύματος σφάλματος OneDrive στα Windows.

1. Συνέχιση της διαδικασίας συγχρονισμού OneDrive

Μερικές φορές, κακόβουλο λογισμικό και ιοί μπορούν να απενεργοποιήσουν τη διαδικασία συγχρονισμού του OneDrive. Ακόμη και οι διακομιστές μεσολάβησης ή οι εφαρμογές τείχους προστασίας τρίτων μπορούν να έρθουν σε διένεξη με το OneDrive και να απενεργοποιήσουν τη διαδικασία συγχρονισμού διαφόρων εφαρμογών.

Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο συγχρονισμός του OneDrive είναι ενεργοποιημένος. Δείτε πώς μπορείτε να συνεχίσετε τη διαδικασία συγχρονισμού OneDrive στα Windows.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στο δίσκο συστήματος. Κάντε δεξί κλικ στο OneDrive.

δίσκος συστήματος

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία.

Εργαλείο ρυθμίσεων

3. Από τη λίστα επιλογών που εμφανίζεται, επιλέξτε «Συνέχιση συγχρονισμού»

Συνέχιση συγχρονισμού

Αυτό είναι! Αυτό θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία συγχρονισμού του OneDrive και πιθανώς θα διορθώσει το σφάλμα “Σφάλμα 0x8007016A: ο πάροχος αρχείων cloud δεν εκτελείται”.

2. Απενεργοποιήστε τη δυνατότητα Files on-demand

Το Files on Demand είναι μια δυνατότητα που εξοικονομεί χώρο και πραγματοποιεί λήψη αρχείων καθώς τα χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, μερικές φορές αυτή η δυνατότητα μπορεί να ενεργοποιήσει το μήνυμα “Σφάλμα 0x8007016A: ο πάροχος αρχείων cloud δεν εκτελείται”.

Πολλοί χρήστες ισχυρίστηκαν ότι διόρθωσαν το μήνυμα Σφάλμα OneDrive 0x8007016A απλώς απενεργοποιώντας τη λειτουργία αρχείων κατ’ απαίτηση. Ως εκ τούτου, μπορείτε να το δοκιμάσετε επίσης. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Απενεργοποιήστε τη δυνατότητα Files on-demand

  • Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του OneDrive στο δίσκο συστήματος και επιλέξτε Περισσότερα.
  • Όταν ανοίξει το OneDrive, μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις.
  • Στις Ρυθμίσεις, καταργήστε την επιλογή “Αποθήκευση χώρου και λήψη αρχείων καθώς τα χρησιμοποιείτε”.
  • Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο κουμπί Ok για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

Αυτό είναι! Τώρα επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και αρχίστε να χρησιμοποιείτε το OneDrive ως συνήθως. Δεν θα λαμβάνετε πλέον το Σφάλμα 0x8007016A.

3. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας

Όταν είναι ενεργοποιημένη, η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας απενεργοποιεί πολλές διαδικασίες παρασκηνίου και εφαρμογές για να διατηρήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μπορεί να εμποδίσει το OneDrive να συγχρονίσει το περιεχόμενό σας και ακόμη και να απενεργοποιήσει τον πελάτη.

Ως εκ τούτου, σε αυτήν τη μέθοδο, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στον υπολογιστή σας με Windows για να διορθώσετε το μήνυμα «Σφάλμα 0x8007016A» στο OneDrive. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στα Windows.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Power Plan. Στη συνέχεια, ανοίξτε την επιλογή Choose a Power Plan από τη λίστα των αποτελεσμάτων.

Επιλέξτε ένα σχέδιο ενέργειας

2. Στις Επιλογές ενέργειας, επιλέξτε είτε Ισορροπημένη είτε Υψηλή απόδοση.

Ισορροπημένο

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στον υπολογιστή σας με Windows για να επιλύσετε το σφάλμα OneDrive.

4. Επαναφέρετε το OneDrive

Εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε το μήνυμα OneDrive Error 0x8007016A, πρέπει να επαναφέρετε το πρόγραμμα-πελάτη Microsoft OneDrive στη συσκευή σας. Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε το Microsoft OneDrive στα Windows.

1. Πατήστε το κουμπί Windows Key + R στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου RUN.

Windows Key + R

2. Στο παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση, πρέπει να εισαγάγετε τη διαδρομή του εκτελέσιμου αρχείου OneDrive ακολουθούμενη από το /reset.

Εδώ είναι η πιο κοινή διαδρομή όπου συνήθως εγκαθίσταται το OneDrive. Μπορείτε να δοκιμάσετε μία από αυτές τις εντολές στο πλαίσιο διαλόγου RUN.

  • %localappdata%\Microsoft\OneDrive\onedrive.exe /reset
  • C:\Program Files\Microsoft OneDrive\onedrive.exe /reset
  • C:\Program Files (x86)\Microsoft OneDrive\onedrive.exe /reset

Επαναφέρετε το OneDrive

3. Απλώς εκτελέστε τις εντολές μία προς μία. Εάν η διαδρομή είναι λανθασμένη, θα λάβετε ένα σφάλμα. Εάν δεν λάβετε σφάλμα, η εντολή έχει εκτελεστεί και το πρόγραμμα-πελάτη OneDrive έχει γίνει επαναφορά.

Αυτό είναι! Μετά την επαναφορά του προγράμματος-πελάτη Microsoft OneDrive, πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Μετά την επανεκκίνηση, ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας όπως κάνετε συνήθως.

5. Ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα των Windows

Στο παρελθόν, η ενημέρωση KB4457128 για τα Windows 10 είχε επηρεάσει μια μεγάλη ομάδα χρηστών του OneDrive. Η έκδοση έχει ένα σφάλμα που εμποδίζει το συγχρονισμό των φακέλων του OneDrive. Ενώ το πρόβλημα έχει διορθωθεί, το σφάλμα μπορεί να εμφανιστεί ξανά.

Οι πιθανότητες είναι ότι η έκδοση των Windows 10 που χρησιμοποιείτε έχει ένα σφάλμα που ενεργοποιεί το μήνυμα σφάλματος. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα Windows. Είναι επίσης καλή πρακτική να διατηρείτε το σύστημά σας ενημερωμένο για να διασφαλίσετε νέες δυνατότητες και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας.

Ενημερώστε το Λειτουργικό Σύστημα

Για να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με Windows, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Windows Update > Έλεγχος για ενημερώσεις. Τα Windows 10/11 θα ελέγξουν αυτόματα για διαθέσιμες ενημερώσεις και θα τις εγκαταστήσουν στο σύστημά σας.

Επομένως, αυτές είναι οι λίγες καλύτερες μέθοδοι για την επίλυση του Σφάλματος OneDrive 0x8007016a Η υπηρεσία παροχής αρχείων Cloud δεν εκτελείται. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την επίλυση αυτού του σφάλματος OneDrive, ενημερώστε μας στα σχόλια. Επίσης, αν το άρθρο σας βοήθησε, φροντίστε να το μοιραστείτε και με τους φίλους σας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here