Γρήγοροι φορτιστές για Android και Apple: Αυτά τα μοντέλα θα αξίζουν τον κόπο το 2022

0
63
Φορτιστής NextPit Xiaomi 11T Pro
© NextPit

Αναζητάτε έναν φορτιστή smartphone Samsung, έναν φορτιστή USB-C ή έναν ασύρματο φορτιστή για να απολαύσετε γρήγορη φόρτιση στο Samsung ή το iPhone σας; Το NextPit έχει συντάξει μια ειδικά επιμελημένη λίστα φορτιστών για εσάς και αυτοί είναι μόνο οι καλύτεροι γρήγοροι φορτιστές για να φορτίσετε το smartphone σας σε διπλό γρήγορο χρόνο.

Η γρήγορη φόρτιση είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο αγοράς για ένα smartphone το 2022. Πρότυπα όπως το USB Power Delivery ή η Quick Charge επιτρέπουν πλέον ολοένα και πιο ισχυρές επαναφορτίσεις, έως και 150 Watt!

Πολλοί κατασκευαστές όπως η Oppo, η Xiaomi ή η Realme έχουν τις δικές τους τεχνολογίες φόρτισης. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλές εναλλακτικές λύσεις για να φορτίσετε το Android smartphone ή το iPhone σας σε λιγότερο από μία ώρα ή ακόμα και σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Οι καλύτεροι γρήγοροι φορτιστές για το smartphone σας που προτείνει το NextPit

Γρήγορος φορτιστής για iPhone Γρήγοροι φορτιστές Samsung και Xiaomi Universal γρήγορος φορτιστής USB-C Φορτιστής MagSafe για iPhone
Προϊόν Belkin BoostCharge 25 W Xiaomi Mi 65W UGREEN Nexode 100W Φορτιστής Apple MagSafe
Εικόνα Γρήγορος φορτιστής Belkin Γρήγορος φορτιστής Mi 65 W Φορτιστής Ugreen Nexode 100W Φορτιστής Apple MagSafe
Ειδικά χαρακτηριστικά
  • Βελτιστοποιημένος φορτιστής για τηλέφωνα iPhone και Samsung
  • Πρωτόκολλο PPS
  • Τεχνολογία GaN
  • Συμπαγές για ισχύ
  • Φορτιστής 4 σε 1
  • Τεχνολογία GaN
  • Θύρες UBS A, UBS C1/C2 και C3
  • Επίσημος φορτιστής MagSafe
Συμβατότητα
  • iPhone
  • Android
  • USP PD 3.0
  • Android
  • iOS
  • iPadOS
  • Windows
  • MacOS
  • USP PD 3.0
  • Android
  • iOS
  • iPadOS
  • Windows
  • MacOS
  • USP PD 3.0
  • Γρήγορη φόρτιση 4+
  • PPS
  • iPhone
  • AirPods (2ης γενιάς)
  • AirPods Pro
  • Φόρτιση Qi
Ισχύς φόρτισης 25 W 65 W 100 W 15 W
Τιμή 15,99 $ 36,99 $ 79,99 $ 34,00 $
Προσφορά

Αγορασε τωρα

Αγορασε τωρα

Αγορασε τωρα

Αγορασε τωρα

Καθώς τα smartphones πωλούνται συχνά χωρίς φορτιστές αυτές τις μέρες, η αγορά ενός γρήγορου φορτιστή γίνεται αναγκαίο κακό. Επομένως, επιλέξαμε τους καλύτερους γρήγορους φορτιστές από τη Samsung, την Apple, την Anker και την Belkin για να φορτίσετε το smartphone σας σε πλήρη ταχύτητα.

Οδηγός αγοράς: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε έναν γρήγορο φορτιστή

Η επιλογή ενός γρήγορου φορτιστή μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο περίπλοκη από ό,τι φαίνεται. Ο αντίκτυπος της γρήγορης φόρτισης στην μπαταρία, η ισχύς και η τεχνολογία φόρτισης, η τιμή, υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε έναν γρήγορο φορτιστή για το smartphone σας. Γι’ αυτό, συγκεντρώσαμε αυτόν τον οδηγό αγοράς για να σας δείξουμε τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε έναν γρήγορο φορτιστή.

Η γρήγορη φόρτιση βλάπτει το smartphone σας;

Θυμάμαι ακόμα τις μέρες που έπρεπε να περιμένω δύο ώρες πριν φορτιστεί πλήρως το iPhone 6S μου. Ευτυχώς, αυτές οι μέρες έχουν πλέον τελειώσει καθώς 25 λεπτά αρκούν για την πλήρη φόρτιση ενός smartphone σήμερα, ακόμη και σε ένα προσιτό μοντέλο όπως το Redmi Note 11 Pro+ 5G.

Ωστόσο, η εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση εξακολουθεί να αποτελεί σημείο διαμάχης. Θέλετε να φορτίσετε το smartphone σας γρήγορα ή να διατηρήσετε την μπαταρία σας; Αυτή είναι η ερώτηση των εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με έναν ειδικό από το iFixit σε συνέντευξη από το Cnet, “Συνολικά, η γρήγορη φόρτιση δεν έχει αξιοσημείωτο αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα συνήθη δύο χρόνια χρήσης για τα οποία έχει σχεδιαστεί.”

Επομένως, η απόφαση είναι δική σας να αποφασίσετε εάν θέλετε να φορτίσετε γρήγορα το smartphone σας ή να διατηρήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Εάν ενδιαφέρεστε για αυτό το θέμα, σας προσκαλώ να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με τις επιπτώσεις της γρήγορης φόρτισης στην μπαταρία του smartphone για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το θέμα.

Ποια είναι η μέγιστη ισχύς φόρτισης που υποστηρίζει το smartphone σας;

Η εποχή των φορτιστών 5W στο κουτί έχει περάσει προ πολλού. Για να επιλέξετε τον σωστό γρήγορο φορτιστή για το smartphone σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη μέγιστη ισχύ φόρτισης που μπορεί να αντέξει. Η λήψη λανθασμένων προδιαγραφών του φορτιστή και επομένως η αγορά του λάθος μοντέλου μπορεί να είναι επιβλαβής για την μπαταρία.

Σήμερα, οι τεχνολογίες γρήγορης φόρτισης σάς επιτρέπουν να φορτίζετε το smartphone σας στα 30 W, ακόμη και έως και 150 W όπως στο Realme GT Neo 3. Επομένως, θυμηθείτε να ελέγξετε τη μέγιστη ισχύ φόρτισης που υποστηρίζει το smartphone σας, αναζητώντας το φύλλο δεδομένων του στο NextPit, για παράδειγμα. Σε κάθε περίπτωση, ερωτηθήκατε για το θέμα και αποφασίσατε ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone σας έχει μεγαλύτερη σημασία από τη γρήγορη φόρτιση.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τον υπολογισμό της ισχύος ενός φορτιστή, πρέπει να πολλαπλασιάσετε το ρεύμα με την τάση ή πιο απλά, τον αριθμό μπροστά από το σύμβολο “A” με αυτόν που βρίσκεται μπροστά από το “V”.

Γρήγορη φόρτιση, παροχή ισχύος, Magsafe: Ποιες είναι οι τεχνολογίες φόρτισης που υποστηρίζει το smartphone σας;

Υπάρχουν δύο βασικά διαθέσιμα πρότυπα φόρτισης, τα οποία είναι το USB Power-Delivery και το Quick Charge από την Qualcomm. Στον παρακάτω πίνακα, παρατίθενται τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των προτύπων (τα παρακάτω σχήματα είναι ένα θεωρητικό μέγιστο):

USB Power-Delivery 3.1 Γρήγορη φόρτιση 5
Τάση 48 V 20 V
Ρεύμα 5 Α 5 Α
Μέγιστη ισχύς 240 W 100 W

Με τα χρόνια, αρκετοί κατασκευαστές έχουν αναπτύξει τις δικές τους τεχνολογίες φόρτισης. Αυτό είναι πιο αξιοσημείωτο στην περίπτωση της Oppo με τη φόρτιση SuperVOOC, η οποία υιοθετήθηκε και από την OnePlus πρόσφατα (από το OnePlus 10 Pro). Ως εκ τούτου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο φορτιστής σας είναι συμβατός με την τεχνολογία φόρτισης που υποστηρίζεται από το smartphone σας.

Βασικά, μπορείτε να φορτίσετε το Oppo Find X5 Pro σας στα 80 Watt με τον φορτιστή Oppo SuperVOOC 80W. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας έναν φορτιστή τρίτου κατασκευαστή από άλλη μάρκα, θα κολλήσετε και δεν θα λάβετε τη μέγιστη ισχύ φόρτισης που μπορεί να αντέξει η συσκευή σας Oppo, γι’ αυτό και θα φορτίζει πιο αργά.

Ορισμένοι ιδιόκτητοι φορτιστές είναι, ωστόσο, συμβατοί με τα πιο καθολικά πρότυπα που αναφέρονται παραπάνω. Ο φορτιστής Warp Charge 65T από την OnePlus είναι συμβατός με USB PD 3, για παράδειγμα. Ο φορτιστής HyperCharge 120W της Xiaomi είναι επίσης συμβατός με USB PD3, επιπλέον του Quick Charge 4 της Qualcomm. Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις, η ισχύς φόρτισης θα παρεμποδιστεί εάν δεν χρησιμοποιήσετε το σωστό τροφοδοτικό ΚΑΙ το σωστό καλώδιο.

Λάβετε λοιπόν υπόψη ότι η ισχύς φόρτισης είναι συχνά περιορισμένη στους φορτιστές των κατασκευαστών smartphone. Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στον ολοκληρωμένο οδηγό μας για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαφορετικές τεχνολογίες γρήγορης φόρτισης.

Τι είναι ένας φορτιστής GaN;

Ένας φορτιστής GaN είναι ένας φορτιστής κατασκευασμένος με νιτρίδιο του γαλλίου (GaN, όπως είναι γνωστό από τη χημική ουσία που χρησιμοποιείται). Η τεχνολογία GaN μειώνει την παραγωγή θερμότητας κατά τη διαδικασία γρήγορης φόρτισης. Επιτρέπει επίσης φυσικά μικρότερους, ισχυρότερους και ασφαλέστερους φορτιστές.

Οι φορτιστές GaN αντικαθιστούν σιγά σιγά τους φορτιστές πυριτίου με την πάροδο του χρόνου. Απαιτούν λιγότερα εξαρτήματα, υποστηρίζουν υψηλότερες τάσεις και μπορούν να τροφοδοτήσουν διάφορες συσκευές USB-C, όπως smartphone, φορητούς υπολογιστές, ακουστικά tablet και άλλες συμβατές συσκευές.

Θα χρειαστεί να φορτίσετε πολλές συσκευές ταυτόχρονα;

Με το smartphone συνδεδεμένο δίπλα στο κρεβάτι μου, το tablet στην άκρη του δωματίου, τα ακουστικά στον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένο κάτω από το γραφείο μου, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστώ ένα σενάριο όπου πολλές συσκευές δεν φορτίζονται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης.

Αντί να δημιουργείτε μια αντιαισθητική ακαταστασία με ένα πολύπριζο, μπορεί να είναι πολύ βολικό να επιλέξετε έναν γρήγορο φορτιστή με πολλές θύρες για να φορτίζετε πολλές συσκευές ταυτόχρονα. Θα βρείτε φορτιστές στην αγορά που μπορούν να φορτίσουν το smartphone, τα αληθινά ασύρματα ακουστικά, το smartwatch και το iPad ή το Galaxy Tab ταυτόχρονα, κάτι που θα πρέπει να είναι αρκετό για τους περισσότερους ανθρώπους, εκτός αν έχετε ένα πεδίο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων με ένα εκατομμύριο υπολογιστές για να συνδέσετε.

Η τιμή του γρήγορου φορτιστή

Οι φορτιστές δεν περιλαμβάνονται πλέον στο κουτί, επομένως θα πρέπει να σχεδιάσετε να αγοράσετε έναν φορτιστή με το νέο σας smartphone σε κάθε περίπτωση. Οι φορτιστές από τις πιο αξιόπιστες μάρκες όπως η Anker, η Belkin ή η Ugreen κυμαίνονται από $15 έως $80 για τα καλύτερα μοντέλα.

Σημειώστε ότι η τιμή του φορτιστή συχνά αυξάνεται ανάλογα με την ισχύ ή τον αριθμό των προσφερόμενων θυρών.

Ο καλύτερος γρήγορος φορτιστής για iPhone: Belkin BoostCharge 25 W

Γρήγορος φορτιστής Belkin 25W

Το Belkin BoostCharge 25W είναι απλό και αποτελεσματικό. / © Belkin

Η επιλογή μας για τον καλύτερο γρήγορο φορτιστή για το iPhone σας είναι ο Belkin BoostCharge 25W. Αυτός ο αρκετά συμπαγής φορτιστής θα σας προσφέρει τη μέγιστη ισχύ φόρτισης για το iPhone σας. Είναι συμβατό με το πρότυπο USB-C Power Delivery 3.0 και παρέχει βελτιστοποιημένη φόρτιση για όλες τις συμβατές συσκευές παρέχοντας δυναμικά την καλύτερη δυνατή τάση και ισχύ φόρτισης.

Ο καλύτερος γρήγορος φορτιστής Samsung και Xiaomi: Γρήγορος φορτιστής Xiaomi Mi 65 W

Γρήγορος φορτιστής Xiaomi Mi 65 W

Ο γρήγορος φορτιστής Xiaomi Mi 65 W / © Xiaomi

Ο γρήγορος φορτιστής Xiaomi Mi 65W είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, ένας φορτιστής 65 W που είναι τέλειος για τη φόρτιση των Samsung, Xiaomi, Oppo, OnePlus, Realme ή άλλου smartphone. Είναι αρκετά ισχυρό για να φορτίζει το smartphone σας πολύ γρήγορα και έχει το πλεονέκτημα της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας GaN που επιτρέπει έναν πολύ συμπαγή φορτιστή και βελτιώνει τη μετατροπή ισχύος.

Αν αναρωτιέστε, ναι, ο γρήγορος φορτιστής Mi 65W είναι συμβατός με άλλα προϊόντα εκτός της Xiaomi. Ενσωματώνει USB PD 3.0, ώστε να μπορείτε να φορτίζετε το smartphone σας που δεν είναι Xiaomi το ίδιο γρήγορα. Ωστόσο, θα φτάσετε μόνο τα 65 W σε έναν υπολογιστή, ενώ η ισχύς περιορίζεται στα 50 W για smartphone.

Ο καλύτερος παγκόσμιος γρήγορος φορτιστής USB C: Φορτιστής Ugreen Nexode 100W

Chargeur rapide multiport Ugreen

Το Ugreen Nexode 100W θα σας επιτρέψει να φορτίσετε έως και 4 συσκευές ταυτόχρονα. / © Ugreen

Ψάχνετε για φορτιστή για όλες τις χρήσεις που να μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε συσκευή σας; Ο φορτιστής Ugreen Nexode 100W είναι για εσάς! Αυτός ο φορτιστής 4 σε 1 που προσφέρει ισχύ 100 W θα σας επιτρέψει να φορτίσετε τέσσερις συσκευές ταυτόχρονα χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρετε 4 διαφορετικούς φορτιστές. Επιπλέον, είναι επίσης συμβατό με την τεχνολογία GaN.

Ο καλύτερος φορτιστής MagSafe για iPhone: Φορτιστής Apple MagSafe

Φορτιστής Apple MagSafe

Ο φορτιστής Apple MagSafe είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς για τους φορτιστές iPhone. / © Apple

Η απλότητα και ο σχεδιασμός του έπεισαν τη συντακτική ομάδα του Nextpit για την αξία του. Ο φορτιστής MagSafe είναι η προφανής επιλογή με το σχεδιασμό και τη χρησιμότητά του ως αξεσουάρ επιφάνειας εργασίας.

Εκτός από τη δυνατότητα φόρτισης και μαγνητισμού των iPhone 12, iPhone 13 και AirPods, αυτός ο φορτιστής MagsSafe είναι συμβατός με άλλες κινητές συσκευές όπως το Google Pixel 6/Pixel 6 Pro, το Huawei P40 Pro, το Galaxy S21, το Galaxy Note , OnePlus Pro10 και πολλά άλλα. Ωστόσο, ο φορτιστής της Apple δεν θα μπορεί να συνδεθεί σε αυτά τα smartphone Android.

Αυτό είναι όλο για την επιλογή μας με τους καλύτερους γρήγορους φορτιστές για το smartphone σας. Βρήκατε αυτή την επιλογή χρήσιμη; Έχετε άλλες προτάσεις; Αν ναι, μη διστάσετε να τα μοιραστείτε στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here