Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να ασφαλίσετε το τηλέφωνό σας

0
359
AndroidPIT ασφάλεια 3870
© NextPit

Ποιο είναι το νούμερο ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να ασφαλίσετε το τηλέφωνό σας και τυχόν δεδομένα; Η απάντηση είναι απλή, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες smartphone εξακολουθούν να μην εξετάζουν αυτό το βασικό αλλά ουσιαστικό χαρακτηριστικό – ακόμη και όταν ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο κλοπής δεδομένων ή ταυτότητας, απώλειας ιδιωτικού απορρήτου, κλοπής κ.λπ. Μπορείτε να μαντέψετε ποια είναι η απάντηση;

  • Οι καλύτερες εφαρμογές και γραφικά στοιχεία οθόνης κλειδώματος Android
  • Οι καλύτερες εφαρμογές προστασίας από ιούς Android και ασφάλειας για κινητά

Εύκολο – κλειδώστε την οθόνη σας

Προτού αφιερώσετε χρόνο για να εγκαταστήσετε το πιο πρόσφατο λογισμικό προστασίας από ιούς στη συσκευή σας, κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα / τα μηνύματά σας και επιχειρήσετε μια σειρά από άλλα πολύπλοκα μέτρα ασφαλείας, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ρυθμίζετε πάντα μια μέθοδο κλειδώματος στην οθόνη κλειδώματος. Ναι, η απάντηση είναι πραγματικά τόσο απλή – Θέλω να πω, θα σας λέγαμε ψέματα για αυτό;

Θα εκπλαγείτε, ωστόσο, για το πόσοι κάτοχοι smartphone δεν προστατεύουν την οθόνη κλειδώματος είτε με PIN, μοτίβο, δακτυλικό αποτύπωμα είτε με άλλη μέθοδο, πράγμα που σημαίνει ότι η αρχική οθόνη μπορεί να ενεργοποιηθεί με ένα απλό σάρωση. Σίγουρα, εξοικονομείτε χρόνο, ειδικά αν είστε διαρκής έλεγχος τηλεφώνου, αλλά δεν μπορώ να τονίσω αρκετά τη σημασία αυτού.

Οθόνη κλειδώματος AndroidPIT Huawei Mate7 1

Είτε χρησιμοποιείτε PIN, κωδικό πρόσβασης ή μοτίβο, το κλείδωμα του τηλεφώνου σας είναι απαραίτητο. / © ANDROIDPIT

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι αν δεν κλειδώσετε την οθόνη σας

Ο πρώτος κίνδυνος είναι η οπτική πειρατεία: εάν ελέγχετε το τηλέφωνό σας δημόσια, τα αδιάκριτα βλέμματα θα μπορούσαν να κοιτούν πάνω από τον ώμο σας, επομένως είναι καλύτερο να ελέγχετε ευαίσθητες πληροφορίες ιδιωτικά και όχι σε ένα γεμάτο λεωφορείο. Εάν το τηλέφωνό σας αφεθεί κάπου χωρίς επίβλεψη, κάποιος θα μπορούσε εύκολα να διαβάσει τα μηνύματά σας, να αποκτήσει πρόσβαση στην τραπεζική σας εφαρμογή ή σε άλλα προσωπικά δεδομένα. Η ύπαρξη οθόνης κλειδώματος θα ακύρωνε αυτόν τον κίνδυνο.

Απόρρητο AndroidPIT 3

Αποφύγετε την προβολή ευαίσθητων πληροφοριών στο smartphone σας ενώ βρίσκεστε σε δημόσιους χώρους. / © ANDROIDPIT

Το να σας κλέψουν το τηλέφωνό σας: εάν χάσετε το τηλέφωνό σας ή σας το κλέψουν, το να μην έχετε οθόνη κλειδώματος ή καρφίτσα για την κάρτα SIM είναι κακά νέα. Οι δράστες χρησιμοποιούν συσκευές ανάγνωσης SIM ή σαρωτές για να συλλάβουν πληροφορίες από την κάρτα SIM και, στη συνέχεια, τις χρησιμοποιούν για να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις. Οι πιθανότητες είναι ότι δεν καλούν τοπικά, με αποτέλεσμα τεράστιους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσετε. Ευτυχώς, οι μεταφορείς συχνά ενεργούν γρήγορα σε αυτές τις καταστάσεις και βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος. Αλλά είναι καλύτερα να μην το ρισκάρετε αυτό εξαρχής.

androidpit κλεμμένο smartphone

Η κλοπή του τηλεφώνου σας μπορεί να είναι μια ενοχλητική εμπειρία, αλλά η κλοπή της ταυτότητάς σας και της κάρτας SIM το κάνει ακόμα χειρότερο. / © ANDROIDPIT

Κλοπή ψηφιακής ταυτότητας: αν κάποιος κρατήσει το τηλέφωνό σας, θα μπορούσε να κάνει περισσότερα από το να πραγματοποιεί κλήσεις. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δημοσιεύσουν επιβλαβείς πληροφορίες ή χειρότερα, να αποκτήσουν πρόσβαση σε αριθμούς πιστωτικών καρτών και κοινωνικής ασφάλισης, εάν αυτοί τυχαίνει να βρίσκονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να είναι αποθηκευμένοι σε εφαρμογές. Τα άτομα που πέφτουν θύματα κλοπής ταυτότητας συχνά μαστίζονται από το ζήτημα για χρόνια, καθώς οι πληροφορίες πωλούνται συνεχώς και χρησιμοποιούνται για άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Ταυτότητα AndroidPIT 2661 2 1

Διατηρήστε υπό έλεγχο το απόρρητό σας με μια οθόνη κλειδώματος. / © ANDROIDPIT

Πώς κλειδώνετε την οθόνη σας;

Φοβάσαι ακόμα; Μην είσαι. Απλώς ρυθμίστε μια οθόνη κλειδώματος στο τηλέφωνο ή το tablet σας Android, είναι ένα απλό πράγμα που θα μπορούσε να σας γλιτώσει από πολλή θλίψη. Κάθε κατασκευαστής έχει μια ελαφρώς διαφορετική ρύθμιση και ορισμένα νεότερα τηλέφωνα, όπως το Galaxy S7, διαθέτουν συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων για επιπλέον ασφάλεια.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις της οθόνης κλειδώματος σε ένα τηλέφωνο Android, μια κοινή διαδρομή θα ήταν να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις σας, στη συνέχεια στην Ασφάλεια και η πρώτη επιλογή είναι Κλείδωμα οθόνης. Στη συνέχεια, μπορείτε να ορίσετε ένα μοτίβο, ένα PIN ή έναν κωδικό πρόσβασης. Το σχέδιο μπορεί επίσης να γίνει αόρατο, σε αντίθεση με την εμφάνιση του πλέγματος των κουκκίδων. Επιπλέον, μπορείτε να αποφασίσετε πόσο γρήγορα κλειδώνει αυτόματα το τηλέφωνό σας. Ορισμένες άλλες καλές διαθέσιμες λειτουργίες είναι η δυνατότητα κρυπτογράφησης του τηλεφώνου σας, η ρύθμιση κλειδώματος κάρτας SIM και η Διαχείριση συσκευής Android, η οποία σας επιτρέπει να κλειδώνετε ή να διαγράφετε μια χαμένη ή κλεμμένη συσκευή εξ αποστάσεως μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού.

  • Πώς να αποκρύψετε με ασφάλεια τα αρχεία και τις εφαρμογές σας στο Android
Στιγμιότυπο οθόνης AndroidPIT Nexus 5X Security 1

Μεταβείτε στην ενότητα Ασφάλεια και πατήστε Κλείδωμα οθόνης. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη μέθοδο κλειδώματος. / © ANDROIDPIT

Στιγμιότυπο οθόνης AndroidPIT Nexus 5X Security 1 2

Επιλέξτε τον τύπο κλειδώματος οθόνης. Υπάρχουν επίσης ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας που μπορείτε να επιλέξετε. / © ANDROIDPIT

Κρυπτογράφηση υλικού: πώς βοηθάει;

Όταν ρυθμίζετε το κλείδωμα της οθόνης σας, όπως εισάγοντας έναν κωδικό πρόσβασης, ένα PIN ή ένα μοτίβο για ξεκλείδωμα, ο βοηθός εγκατάστασης σάς κάνει μια πολύ σημαντική ερώτηση: Θέλετε να ενεργοποιήσετε την “Ασφαλή εκκίνηση”; Αυτό παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για την εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου σας.

  • Συμβουλές για το πώς να ασφαλίσετε το τηλέφωνό σας: κρυπτογράφηση, ασφαλή ανταλλαγή μηνυμάτων και έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων
μοτίβο εκκίνησης κλειδώματος οθόνης

Η κρυπτογράφηση φέρνει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας. / © ANDROIDPIT

Ομολογουμένως, το σύστημα έχει μερικά μειονεκτήματα. Εάν οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί να επανεκκινήσετε το smartphone σας, πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό νωρίς στη διαδικασία εκκίνησης, καθώς αν δεν το κάνετε, θα μπλοκάρει την αρχική οθόνη και τα βασικά στοιχεία όπως το ξυπνητήρι δεν θα ξεκινήσει. Ακόμα κι αν πάτε για ύπνο με το smartphone σας ενεργοποιημένο και το ξυπνητήρι σας, δεν θα ξυπνήσετε.

Ωστόσο, είναι μια σημαντική προστασία καθώς οποιοσδήποτε κλέφτης καταφέρει να κλέψει το τηλέφωνό σας θα δυσκολευτεί περισσότερο να επαναφέρει τη συσκευή. Επειδή ο τυπικός βαθμός κρυπτογράφησης Android λαμβάνει ένα επιπλέον επίπεδο κρυπτογράφησης, αυτό διασφαλίζει ότι τόσο τα δεδομένα σας όσο και η συνολική συσκευή σας προστατεύονται καλύτερα. Ακόμη και οι επαγγελματικές μέθοδοι για την επαναφορά της συσκευής ή την αλλαγή του υλικολογισμικού γίνονται πολύ πιο περίπλοκες.

Χρησιμοποιείτε οθόνη κλειδώματος; Ποια άλλα πράγματα μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε το τηλέφωνό σας και τα περιεχόμενά του; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here