Αυτές οι 4 κρυφές λειτουργίες για το smartphone σας είναι πρακτικά Πασχαλινά αυγά

0
60
Αντουάν Πάσχα

Για να ξεκινήσετε αυτό το μακρύ Σαββατοκύριακο του Πάσχα, θα σας πάω σε ένα κυνήγι για Πασχαλινά αυγά με αυτήν τη λίστα κρυφών λειτουργιών για το smartphone Android ή iPhone που είναι λίγο πολύ κρυφές.

Ναι, όπως κάθε χρόνο, πρέπει να κάνω κάποια πνευματική γυμναστική για να σας προσφέρω άρθρα σχετικά με την τεχνολογία ενώ σερφάρετε στο Google Trend γύρω από τη λέξη-κλειδί “Πάσχα”. Στη γλώσσα μας, αυτό ονομάζεται an Αειθαλής. Ο συνάδελφός μου Rubens έχει ήδη ξεσκονίσει τη λίστα με τα Android Easter Eggs.

Έτσι, θα ξεσκονίσω την πληθώρα των σεμιναρίων και άλλων συμβουλών και κόλπα που έχει δημοσιεύσει το NextPit για τη Samsung, τη Xiaomi, την Oppo ή την Apple για να σας παρουσιάσω τρεις συμβουλές που θα μπορούσαν να είναι Πασχαλινά αυγά καθώς είναι καλά κρυμμένα στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας .

Η λειτουργία Back Tap για να πατήσετε εντολές στο πίσω μέρος του Xiaomi σας

Παρουσιάστηκε από την Apple στο iOS 14, η λειτουργία Back Tap σάς επιτρέπει να δημιουργείτε συντομεύσεις για πολλές εντολές ή ρυθμίσεις, απλά αγγίζοντας το πίσω μέρος του iPhone σας. Αλλά η δυνατότητα γίνεται πιο διαδεδομένη και μπορεί να βρεθεί, για παράδειγμα, στο MIUI σε ορισμένα smartphone Xiaomi. Ωστόσο, η λειτουργία είναι αρκετά κρυμμένη, καθώς πρέπει να ψάξετε στις Πρόσθετες ρυθμίσεις για να τη βρείτε.

  • Δείτε το αναλυτικό σεμινάριο για να ενεργοποιήσετε το Back Tap στο Xiaomi σας

Xiaomi MIUI Back Tap

Πώς να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Dual Tap στο smartphone Xiaomi / © NextPit

Δυνατότητα Dual Messenger για να έχετε δύο λογαριασμούς WhatsApp στη Samsung

Δεν μπορείτε ακόμα να έχετε πολλούς λογαριασμούς WhatsApp στο ίδιο smartphone. Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές, όπως η Samsung, σας επιτρέπουν να έχετε δύο λογαριασμούς μηνυμάτων, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε διπλή SIM. Ονομάζεται Dual Messenger, αυτή η δυνατότητα υπάρχει επίσης στη Xiaomi με το όνομα App Clone καθώς και σε άλλους κατασκευαστές Android.

  • Βρείτε την πλήρη έκδοση αυτού του σεμιναρίου στον οδηγό μας για τις καλύτερες δυνατότητες του One UI 4
  • Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε 2 λογαριασμούς WhatsApp στη συσκευή σας
Samsung OneUI Dual Messenger

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 λογαριασμούς WhatsApp στο smartphone Samsung / © NextPit

Ενεργοποιήστε τον φακό του OnePlus σας σχεδιάζοντας ένα V στην οθόνη σας

Το OnePlus προσφέρει πολλές χειρονομίες που μπορείτε να εκτελέσετε στην απενεργοποιημένη οθόνη του smartphone OnePlus. Σχεδιάζοντας ένα V στην οθόνη του κλειδωμένου OnePlus σας, για παράδειγμα, ενεργοποιείται/απενεργοποιείται ο φακός του τηλεφώνου.

Αυτή η επιλογή είναι κρυμμένη στις ειδικές δυνατότητες, αλλά εξακολουθεί να είναι εύκολο να ενεργοποιηθεί. Και κατά τη γνώμη μου, είναι ένα από τα πιο βολικά χαρακτηριστικά που προσφέρει το OxygenOS.

  • Επίσης, ρίξτε μια ματιά στην επιλογή μου με τα 6 κορυφαία πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο νέο σας OnePlus
Το OnePlus OxygenOS Raccourcis είναι ένα πλήρες

Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη χειρονομία για την ενεργοποίηση του φακού στο OnePlus σας, σχεδιάζοντας ένα V στην οθόνη κλειδώματος / © NextPit

Ctrl+Z με τα δάχτυλά σας στην εφαρμογή Notes στο iPhone σας

Δεν χρησιμοποιώ την Apple σε καθημερινή βάση. Οπότε θα αφήσω τους fanboys να με επιλέξουν στα σχόλια. Αλλά όσο βασικό και αν είναι αυτό το χαρακτηριστικό, μου έδωσε ένα τέτοιο χαστούκι όταν το ανακάλυψα τυχαία που πρέπει να το αναφέρω εδώ. Στην εφαρμογή Notes στο iPhone σας, μπορείτε να κάνετε backspace (ctrl+Z) για να αναιρέσετε μια λειτουργία με μια απλή κίνηση αφής.

Απλώς σύρετε 3 δάχτυλα προς τα αριστερά για να αναιρέσετε την κατά λάθος διαγραφή μιας παραγράφου ή κάτι παρόμοιο. Μπορείτε επίσης να σύρετε προς τα δεξιά για να εκτελέσετε την αντίθετη λειτουργία. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί και στην εφαρμογή Mail, μεταξύ άλλων, αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλες. Η Apple έχει προσφέρει στην πραγματικότητα πολλές άλλες χειρονομίες με 3 δάχτυλα από το iOS 13.

  • Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες του iOS 15
Apple iOS 15 ctrl+Z avec 3 doigts

Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τα ctrl+Z με τρία δάχτυλα στο iPhone σας / © NextPit

Αυτά για αυτό το άρθρο που οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα και την εορταστική ατμόσφαιρα του Πάσχα. Αν έχετε καλύτερα Πασχαλινά Αυγά από τα δικά μου, προφανώς με ενδιαφέρει (και θα σας κλέψω τις ιδέες για να φτιάξω άρθρα).

Το μόνο που μένει είναι να σας ευχηθώ ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο. Καλή επιτυχία σε όσους δουλεύουν, γιατί υπάρχουν και κάποιοι. Και θα τα πούμε την επόμενη εβδομάδα για περισσότερα σεμινάρια και άλλες συμβουλές και κόλπα σχετικά με τις λειτουργίες του iOS που κυκλοφόρησαν το 2011.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here