Αυτές είναι οι κορυφαίες δεξιότητες στο χώρο εργασίας σε ζήτηση παγκοσμίως

0
48
adobe stock jobbio
© Framestock/Adobe Stock

Οι μισοί εργάτες πρόσφατα ερευνήθηκε από την πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού Zokri ανέφερε ότι πιστεύουν ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα προκαλέσει απώλειες θέσεων εργασίας, με το 42% των εργαζομένων στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο να ανησυχούν για τη μελλοντική τους ασφάλεια.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 53% των επαγγελματιών είχε χρησιμοποιήσει τεχνολογία AI για να τους βοηθήσει στον εργασιακό τους ρόλο τους τελευταίους 12 μήνες και ότι το 64% πιστεύει ότι είναι πιθανό η εταιρεία τους να αυξήσει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μέσα στον επόμενο χρόνο.

Αυτήν τη στιγμή, οι εργαζόμενοι βλέπουν με τρόμο τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, παρόλο που μπορούν να δουν τα οφέλη της. «Κάθε δουλειά θα επηρεαστεί από την τεχνητή νοημοσύνη», λέει ο Pieter den Hamer, αντιπρόεδρος έρευνας που καλύπτει την τεχνητή νοημοσύνη στη Gartner. Ωστόσο, έχει μια προειδοποίηση: «Τα περισσότερα από αυτά θα είναι περισσότερη αύξηση παρά αντικατάσταση εργαζομένων».

Αυτή είναι μια άποψη που μοιράζεται ένας πρόσφατος Μελέτη Goldman Sachs το οποίο διαπίστωσε ότι τα εργαλεία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να επηρεάσουν έως και 300 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης παγκοσμίως.

Το αν ο ρόλος ή ο τομέας σας είναι ευάλωτος ή όχι, είναι πιθανό να εξαρτάται από το είδος της εργασίας που κάνετε. Οι ρόλοι υποστήριξης πελατών ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο: Υπάλληλοι της Amazon που δοκίμασε το ChatGPT διαπίστωσε ότι κάνει «πολύ καλή δουλειά» απαντώντας σε ερωτήσεις υποστήριξης πελατών.

Επιπλέον, η Google ανακάλυψε ότι σε δοκιμές, το ChatGPT θα προσλαμβανόταν για τις θέσεις του L3, οι οποίες συνήθως ισχύουν για νέους πτυχιούχους κολεγίου ή εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη τους εργασία κωδικοποίησης, και η έκθεση της Goldman Sachs αναφέρει ότι οι νομικοί εργαζόμενοι και το διοικητικό προσωπικό κινδυνεύουν επίσης από γενετική τεχνολογία AI.

Όλα αυτά προκαλούν ένα περιβάλλον ανησυχίας για τους εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας, που είναι ήδη σε αιχμή λόγω των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων σε ολόκληρο τον κλάδο από τα μέσα του 2022.

Και ενώ το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) Έκθεση για το μέλλον των θέσεων εργασίας 2023 υποδηλώνει ότι το 44% των βασικών δεξιοτήτων των εργαζομένων θα διαταραχθεί από τώρα έως το 2027, αυτό δεν σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αναβαθμιστείτε ως ειδικός στη μηχανική μάθηση ή ως μηχανικός άμεσης εκπαίδευσης––εκτός αν το θέλετε.

Οι γνωστικές δεξιότητες είναι σε άνοδο

Ευτυχώς, η έκθεση του WEF εντόπισε ότι είναι οι μαλακές και γνωστικές δεξιότητες, όπως η αναλυτική σκέψη, η δημιουργική σκέψη, η ηγεσία και η κοινωνική επιρροή και η περιέργεια που βρίσκονται σε άνοδο. Αυτά είναι ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά με τα οποία τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης απλά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν.

Η Saadia Zahidi, διευθύνουσα σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ δήλωσε ότι «[..] Είναι επίσης πολύ σημαντικό να έχετε ηγετικές δεξιότητες και να έχετε κοινωνική επιρροή, καθώς και την ικανότητα να συνεργάζεστε με άλλους ανθρώπους. Τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν ανθρώπους, μας κάνουν να μπορούμε να σχετιζόμαστε μεταξύ μας και να κάνουμε καινοτόμα, δημιουργικά πράγματα στο χώρο εργασίας».

Το WEF έχει εντοπίσει τις 10 κορυφαίες δεξιότητες του 2023 και μόνο μία, ο τεχνολογικός αλφαβητισμός, που κατέλαβε την έκτη θέση, είναι δεξιότητα που σχετίζεται με την τεχνολογία. Νούμερο ένα είναι η αναλυτική σκέψη, με τη δημιουργική σκέψη να ακολουθεί στο νούμερο δύο και στην τρίτη θέση είναι η ανθεκτικότητα, η ευελιξία και η ευκινησία.

Το κίνητρο και η αυτογνωσία, η περιέργεια και η δια βίου μάθηση και η αξιοπιστία βρίσκονται στην τέταρτη, πέμπτη και έβδομη θέση. Η ενσυναίσθηση και η ενεργητική ακρόαση, η ηγεσία και η κοινωνική επιρροή και ο ποιοτικός έλεγχος συμπληρώνουν τη λίστα.

Δοκιμάστε τις ικανότητές σας

Είναι καλά νέα για τους εργαζομένους που μπορεί να ανησυχούν για τη μετατόπιση της άμμου και αν ψάχνετε για έναν νέο ρόλο όπου μπορείτε να αξιοποιήσετε τις μαλακές δεξιότητές σας, τότε NextPit Job Board είναι ιδανικός προορισμός. Έχει χιλιάδες ρόλους να ανακαλύψεις, όπως οι τρεις παρακάτω.

ΕΝΑ Μηχανικός λογισμικού αναζητείται για υβριδικό ρόλο από τη Lockheed Martin στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας. Αυτός ο κεντρικός ρόλος θα επιτρέψει σε γεωγραφικά διασκορπισμένες, διεπιστημονικές ομάδες να συνεργάζονται στρατηγικά χρησιμοποιώντας αξιόπιστες, ενημερωμένες πληροφορίες προϊόντων. Θα χρειαστείτε Windows Client Experience – Windows Services, Scheduled Tasks, .bat scripting, Powershell scripting, Web Application Servers, κατανόηση βάσεων δεδομένων – SQL, UNIX / Linux , συμπεριλαμβανομένης της δέσμης ενεργειών και της υπηκοότητας των ΗΠΑ. καθώς και την ικανότητα και την προθυμία απόκτησης Μυστικής Εκκαθάρισης.

Η EY αναζητά ένα Oracle Services – C2M/CC&B Functional Architect για τη διαχείριση και την παροχή δεσμεύσεων πελατών, εστιάζοντας τις δραστηριότητες για τη μετατροπή των απαιτήσεων των πελατών σε λειτουργικές λύσεις με το σετ προϊόντων Oracle Utilities. Αυτός ο ρόλος που βασίζεται στο Σικάγο μπορεί επίσης να περιλαμβάνει την αλληλεπίδραση σε επίπεδο στελεχών, καθώς και τη συμμετοχή σε δραστηριότητες πωλήσεων και ανάπτυξης πρακτικής. Για να υποβάλετε αίτηση, θα χρειαστείτε αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχών εφαρμογών που σχετίζονται με τα Oracle Utilities για περισσότερα από τέσσερα χρόνια και εμπειρία με το Oracle Utilities Application Framework.

Η Cash App στο Σαν Φρανσίσκο προσλαμβάνει α Senior Software Engineer – Developer Experience, CI/CD. Εδώ, θα συνεργαστείτε με τους ενδιαφερόμενους για να σχεδιάσετε, να δημιουργήσετε και να κατέχετε εργαλεία και πλαίσια που παρέχουν κρίσιμη υποστήριξη για την κατασκευή, τη δοκιμή και την ανάπτυξη μικροϋπηρεσιών σε κλίμακα σε ολόκληρο τον οργανισμό και θα είστε υπέρμαχος των πρακτικών CI/CD, επιδεικνύοντας και παρέχοντας τις κατάλληλες εκπαίδευση για να διασφαλίσει ότι τα εργαλεία χρησιμοποιούνται με τους πιο αποτελεσματικούς και αποδοτικούς τρόπους. Εάν έχετε έξι ή περισσότερα χρόνια εμπειρίας, αυτή θα μπορούσε να είναι η δουλειά για εσάς.

Επιταχύνετε την καριέρα σας στην τεχνολογία σήμερα στο NextPit Job Board. Αυτό το άρθρο γράφτηκε από την Kirstie McDermott.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here