Ακριβώς όπως μαγικά: Τα μελλοντικά μολύβια Apple μπορούν να δοκιμάσουν πραγματικά χρώματα

0
68
NextPit Apple Pencil 2 vs 1
© mokjc / Shutterstock.com

Το Apple Pencil 2 απέχει πολύ από το να είναι τέλεια γραφίδα λόγω μερικών προειδοποιήσεων, όπως το άκρο της γόμας που λείπει και το κάλυμμα που χάνεται εύκολα. Αν και αυτά τα ζητήματα μπορεί να επιλυθούν με το Pencil 3, μια νέα πατέντα που αποκαλύφθηκε υποδηλώνει ότι τα μελλοντικά στυλό της Apple θα μπορούσαν να φέρουν πιο προηγμένες λύσεις, όπως τη λήψη δειγμάτων χρώματος και υφής από τον πραγματικό κόσμο.

Σύμφωνα με την Patently Apple που εντόπισε το δημοσιευμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Apple εργάζεται πάνω σε ένα μολύβι επόμενης γενιάς, ικανό να δειγματίζει ένα χρώμα σε πραγματικές επιφάνειες πριν τροφοδοτήσει το αποτέλεσμα σε μια ξεχωριστή συσκευή, όπως ένα iPad. Ο γίγαντας του Κουπερτίνο σχεδιάζει να το επιτρέψει εξοπλίζοντας το Pencil με έναν οπτικό αισθητήρα και εξαρτήματα εκπομπής φωτός παρόμοια με τις ψηφιακές έγχρωμες συσκευές.

Μολύβι Apple που ανιχνεύει επιφάνεια

Όχι μόνο τα χρώματα μπορούν να ληφθούν από τις επιφάνειες, αλλά και τα είδη υφής, απλώς τοποθετώντας το στυλό. Εδώ ο πομπός που καθοδηγείται από το κύμα γίνεται χρήσιμος καθώς οι αποκλίσεις στην επιφάνεια μπορούν να μετρηθούν μέσω της ποσότητας φωτός που συλλαμβάνεται πίσω από το σύνολο των ανιχνευτών.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν περιείχε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα χρησιμοποιηθούν οι αντικαταστάσιμες μύτες με αυτόν τον τύπο μολυβιού. Αλλά μπορεί να φανεί στα σκίτσα διαφορετικών ακραίων σημείων με τους χρωματικούς αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι μέσα στον άξονα και τα εξαρτήματα LED που βρίσκονται γύρω από το κωνικό τμήμα του στυλό.

Το Apple Pencil 3 ή το Future Pencils θα μπορούσαν να διαθέτουν δειγματοληψία χρώματος και επιφάνειας

Apple Pencil με χαρακτηριστικά δειγματοληψίας χρώματος και υφής που εμφανίζονται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας / © Patently Apple

Δεν είναι ακόμα σαφές πότε μπορούμε να δούμε ένα Apple Pencil με τις προαναφερθείσες λειτουργίες δειγματοληψίας χρωμάτων. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτές οι συνοδευτικές τεχνολογίες είναι ήδη παρούσες σε άλλες συσκευές, ενδέχεται να το δούμε να φτάνει σε μια συσκευή Apple σε λίγα χρόνια.

Η Apple αναφέρεται ότι θα κυκλοφορήσει OLED iPad Pro tablet το 2024. Υπάρχουν επίσης εικασίες ότι ένα iPad Ultra με οθόνη 16 ιντσών βρίσκεται σε εξέλιξη στα εργαστήρια της Apple. Αλλά άλλες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το γιγάντιο tablet είναι ακόμα λεπτές στο έδαφος. Θα σκεφτόσασταν να αγοράσετε ένα αν κυκλοφορήσει;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here