Ακουστικά Apple AR/VR: Αποκαλύφθηκαν περισσότερες δυνατότητες και τιμή του Reality Pro

0
230
Η τεχνολογία πατέντας Apple Reality Pro Headset είναι κρυμμένη αόρατη
© NextPit

Τα πρώτα ακουστικά AR/VR της Apple δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέχρι την άνοιξη του τρέχοντος έτους. Αλλά μια νέα αναφορά ρίχνει τώρα περισσότερο φως στα μεγαλύτερα σημεία πώλησης του επερχόμενου «Reality Pro» που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα XR. Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά που μπορεί να δούμε από τη συσκευή μικτής πραγματικότητας της Apple.

Έχουμε ήδη μάθει ότι ο κατασκευαστής iPhone θα μπορούσε να διαθέτει ήχο χαμηλής καθυστέρησης όταν συνδυάζεται με ακουστικά AirPods Pro 2 παράλληλα με τις δυνατότητες παρακολούθησης ματιών στα ακουστικά μικτής πραγματικότητας. Το Bloomberg παραθέτει περισσότερες πιθανές λειτουργίες, όπως η χρήση των ακουστικών ως εξωτερική οθόνη Mac και οι χειρονομίες αέρα χωρίς τη χρήση ελεγκτών.

  • Τα καλύτερα αυτόνομα γυαλιά VR για αγορά το 2023

Τρισδιάστατες χειρονομίες και λειτουργικότητα οθόνης του Apple Reality Pro

Όπως αναφέρεται στην αναφορά, η συσκευή μπορεί να χρησιμεύσει ως οθόνη Mac στην οποία οι χρήστες θα βλέπουν εικονικά το περιεχόμενο του υπολογιστή ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιούν το πραγματικό πληκτρολόγιο ή ποντίκι. Προφανώς, οι χρήστες μπορούν να επεκτείνουν την προβολή του Mac PC μέσα στο VR και να εκτελούν εκτεταμένες εργασίες. Αναφέρεται επίσης ότι ένα iPhone ή iPad μπορεί να λειτουργήσει ως μέθοδος εισαγωγής κατά την πληκτρολόγηση κειμένων.

Η Apple λέγεται ότι προσφέρει τρισδιάστατες χειρονομίες, όπως πληκτρολόγηση στον αέρα ή χρήση τσιμπήματος για την ενεργοποίηση εφαρμογών χωρίς τη χρήση φυσικών ελεγκτών. Αυτά θα μπορούν από εξωτερικές κάμερες να παρακολουθούν τις κινήσεις των χεριών, ενώ η εσωτερική σειρά αισθητήρων θα διαβάζει τα μάτια και τις εκφράσεις του προσώπου του χρήστη. Ωστόσο, δεν ήταν σαφές εάν αυτές οι δυνατότητες θα είναι διαθέσιμες κατά την κυκλοφορία ή θα προστεθούν μέσω μεταγενέστερων ενημερώσεων λογισμικού.

Η δυνατότητα παρακολούθησης ματιών της Apple σε γυαλιά ή ακουστικά MR

Τεχνολογία παρακολούθησης ματιών Apple Glasses που περιγράφεται σε μια πατέντα / © Patently Apple

Περιεχόμενο Apple XR OS

Εκτός από το πάτημα του Mac, το σετ μικροφώνου-ακουστικού θα λαμβάνει υπηρεσίες και εφαρμογές πρώτου κατασκευαστή μέσω του λειτουργικού συστήματος XR, από μηνύματα και αλληλογραφία έως Apple TV και πολλά άλλα. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία από το Κουπερτίνο έχει αναπτύξει τους δικούς της κινητήρες μικτής πραγματικότητας για να φιλοξενήσει παιχνίδια VR. Η Apple μπορεί επίσης να εισαγάγει αξεσουάρ παιχνιδιών για να συμπληρώσει την εμπειρία.

  • Γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα γυαλιά Apple AR;

Η πηγή αναφέρει ότι η Apple πιστεύει ότι το καθηλωτικό βίντεο θα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Reality Pro. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να αναδημιουργήσει μια ρύθμιση κινηματογράφου όταν παρακολουθεί ένα βίντεο ή να επικαλύψει και να προσαρμόσει το φόντο. Αντίστοιχα, θα μπορούσαν επίσης να κάνουν το ντεμπούτο τους ρεαλιστικές βιντεοκλήσεις FaceTime με απόδοση ολόσωμα.

Αισθητήρας δακτύλων και ελεγκτής χεριού της Apple για ακουστικά AR VR

Ο προηγμένος αισθητήρας της Apple που τοποθετείται στα δάχτυλα θα μπορούσε να ενεργοποιήσει χειρονομίες αέρα και εκτεταμένα απτικά που εμφανίζονται σε μια κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας / © Patently Apple

Εκτεταμένη διάρκεια ζωής μπαταρίας και διακόπτης AR-VR στο Reality Pro

Όσον αφορά τη σχεδίαση, το πρώτο ακουστικό της Apple αναμένεται να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και γυαλί. Θα διαθέτει μια κυρτή εξωτερική οθόνη για να δείχνει προαιρετικά τα μάτια του χρήστη. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει μια ψηφιακή κορώνα παρόμοια με το Watch Ultra ή το Watch 8 της Apple που θα χρησιμοποιείται για την εναλλαγή απόψεων μεταξύ ενός περιβάλλοντος AR ή VR.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι μία από τις ανησυχίες της Apple σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η εταιρεία σχεδιάζει να το ξεπεράσει χρησιμοποιώντας εξωτερικές μπαταρίες εκτός από την ενσωματωμένη μπαταρία του wearable που είναι τοποθετημένη στο λουράκι. Παραδόξως, τα τούβλα έχουν σχεδιαστεί για να χωρούν στις τσέπες του χρήστη και να συνδέονται μέσω ενός καλωδίου που πηγαίνει στο ακουστικό. Κάθε πακέτο υπολογίζεται να διαρκεί 2 ώρες μεταξύ των χρεώσεων.

Πόσο θα κοστίσει τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας Apple ‘Reality Pro’;

Σύμφωνα με φήμες, το σετ μικροφώνου-ακουστικού Apple AR/VR θα κοστίζει περίπου 3000 $, το οποίο είναι διπλάσιο από το κόστος του Meta Quest Pro. Λαμβάνοντας υπόψη την premium τοποθέτηση, λέγεται ότι η Apple σκοπεύει να κατασκευάσει μόνο περιορισμένη ποσότητα στην αρχή. Ως εκ τούτου, θα μπορούν να μετρούν την υποδοχή των καταναλωτών και να προσαρμόζουν την ανάπτυξη των διαδοχικών μοντέλων, συμπεριλαμβανομένου του πλήρως επαυξημένου γυαλιού και της φθηνότερης έκδοσης των ακουστικών VR.

Τι ανυπομονείτε να δείτε περισσότερο από τα πρώτα ακουστικά της Apple; Θα θέλαμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας.

Πηγή:
Bloomberg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here