Άνοιξη για ένα υπέροχο ξεκίνημα αυτό το 2021

0
83
Ανοιξη
© BongkarnGraphic / Shutterstock.com

Η άνοιξη πλησιάζει για άλλη μια φορά και με τις μερικές φορές σκληρές χειμωνιάτικες μέρες πίσω μας, οι άνθρωποι παρασύρονται έξω κατά σωρό – ειδικά αν σκεφτείς τα πολυάριθμα lockdown που είχαμε να βιώσουμε τον περασμένο χρόνο. Ακόμα κι αν υπάρχουν περισσότερα lockdown που συμβαίνουν αυτή την άνοιξη, υπάρχει ένας αξιοσημείωτος αναστεναγμός ανακούφισης μεταξύ των μαζών εν αναμονή της συνάντησης του νέου έτους κατά μέτωπο. Ελπίζουμε να παρουσιάσουμε μερικές εφαρμογές που θα κάνουν την άνοιξη λίγο καλύτερη και πιο αξιαγάπητη.

Καθώς ξεκινάει ο Μάρτιος, ξεκινάει και η άνοιξη. Κάθε άνοιξη, υπάρχει κάτι που απολαμβάνουμε απόλυτα – αυξανόμενες θερμοκρασίες, ανθισμένα λουλούδια, κελαηδίσματα πουλιών που εγκαινιάζουν την εποχή, με φωτιές μπάρμπεκιου αναμμένες στη γειτονιά μας. Ως εκ τούτου, είναι φυσικό να εφιστάται η προσοχή μας στην ύπαιθρο, πανδημία ή άλλη.

Με βάση μια καθαρά μετεωρολογική άποψη, η άνοιξη ξεκινά ουσιαστικά σήμερα, αλλά από ημερολογιακής άποψης, δεν συμβαίνει πριν από τις 20 Μαρτίου. Υπήρξε αρκετός χρόνος για να αρχίσουμε να ανακαλύπτουμε πώς να μεγιστοποιήσουμε αυτόν τον ευλογημένο χρόνο. Με τα ταξίδια και τα τεράστια πάρτι μπάρμπεκιου εκτός θέματος, μην ανησυχείτε – υπάρχουν ακόμα άλλες δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να επιδοθείτε. Προσωπικά, μου αρέσει να περνάω τον χρόνο μου σε πάρκα και είμαι πολύ ευγνώμων που οι ισχύοντες κανόνες περιορισμού της κίνησης μου επιτρέπουν ακόμα αυτή την πολυτέλεια.

Υπάρχουν μερικές εφαρμογές εκεί έξω που μπορούν να συναρπάσουν ένα ταξίδι στην υπέροχη ύπαιθρο και θα ήθελα να σας τις παρουσιάσω σήμερα, είτε προέρχονται από τις πλατφόρμες Android είτε iOS. Τσέκαρέ το:

BirdNET: Όλα τα πουλιά είναι ήδη εδώ;

Δεν είστε σε θέση να εντοπίσετε τον ασυνήθιστο θόρυβο που έρχεται από το εξωτερικό την αυγή, αλλά θα το θέλατε. Εφόσον δεν ακούγεται ο ήχος του φυσητήρα φύλλων του γείτονά σας, μια ποικιλία πουλιών που συγκεντρώνονται στα κλαδιά των δέντρων γύρω από το σπίτι σας δημιουργούν μια υπέροχη μελωδία για να χαιρετίσετε το πρωί. Αν είστε περίεργοι για το τι είδους πουλί φτιάχνει τη συγκεκριμένη μελωδία, το BirdNET είναι η κατάλληλη εφαρμογή για εσάς. Ο Ben σας συνέστησε αυτήν την εφαρμογή στις προτάσεις εφαρμογών του πριν από λίγες ημέρες και οι συστάσεις του αξίζει πάντα να ελέγχετε – ή σε αυτήν την περίπτωση, πατώντας το κουμπί “Εγκατάσταση”.

BirdNET

Με το BirdNet, μπορείτε να μάθετε ποια πουλιά κελαηδούν έξω από το παράθυρό σας / © NextPit

Για να λειτουργήσει πλήρως, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο μικρόφωνο και την τοποθεσία σας. Από εκεί, μπορείτε να ηχογραφήσετε το κελάηδισμα, να το στείλετε στον διακομιστή BirdNET και ελπίζουμε ότι θα λάβετε το όνομα του πουλιού που είναι υπεύθυνο για την ανοιξιάτικη μελωδία έξω. Λάβετε υπόψη ότι θα σας ενημερώσει για ποιο είδος είναι.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και διαθέσιμη σε iOS καθώς και σε Android.

Κατεβάστε το BirdNET για Android και iOS

Pl@ntNet: Γνωρίστε τα φυτά σας

Παίζουμε ένα σπασμένο δίσκο εισάγοντας το Pl@ntNet; Όχι, αλλά κάνει παρόμοια δουλειά με το BirdNET, αν και δεν θα βρείτε περιγραφές πτηνών εδώ, αλλά μάλλον περιγραφές φυτικής ποικιλίας. Δεν θα χρειαστείτε το μικρόφωνο του smartphone για να είναι σε δράση εδώ, καθώς τα φυτά δεν παράγουν ήχο, αλλά η κάμερα θα τεθεί σε δράση.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από κοινού από τα ερευνητικά ινστιτούτα Cirad, INRA, Inria και IRD, εκτός από την ένωση Tele Botanica. Οι χρήστες θα επωφεληθούν από τη βάση δεδομένων αναφοράς που έχει ήδη τροφοδοτηθεί επιμελώς με εγγραφές αξίας άνω των 10 ετών καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας αυτού του έργου.

Όσο περισσότερες φωτογραφίες αναφοράς καταλήγουν στην εντελώς δωρεάν εφαρμογή και όσο περισσότεροι χρήστες τη χρησιμοποιούν, τόσο πιο ακριβής γίνεται. Ακούγεται γνωστό? Μπορείτε επίσης να υποβάλετε φωτογραφίες μόνοι σας και αφού ελεγχθούν, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε περαιτέρω το λογισμικό. Να γνωρίζετε ότι τα καλλωπιστικά φυτά δεν καλύπτονται. Η εφαρμογή είναι επίσης διαθέσιμη ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://identify.plantnet.org.

Κατεβάστε το Pl@ntNet για Android και iOS

ps: Υπάρχει επίσης μια παρόμοια εφαρμογή για έντομα. Περιττό να πούμε ότι τα έντομα τείνουν να είναι εξαιρετικά ευκίνητα, οπότε η σύλληψη ενός που δεν κινείται θα ήταν δύσκολο. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταλήξετε να το παίρνετε με το smartphone σας! Νομίζω ότι είναι καλύτερο να παραλείψετε την εφαρμογή εντόμων προς το παρόν.

Komoot: Πλοήγηση για ποδηλάτες, πεζοπόρους και ποδηλάτες βουνού

Εάν θέλετε να περάσετε χρόνο στην υπέροχη ύπαιθρο, μπορείτε επίσης να ολοκληρώσετε τον προγραμματισμό ενώ είστε σε αυτό. Komoot είναι το τέλειο εργαλείο για αυτό, ανεξάρτητα από το αν κάνετε πεζοπορία στο αγαπημένο σας μονοπάτι ή παίρνετε μια βόλτα με το ποδήλατο βουνού που έχετε παραμελήσει εδώ και καιρό. Θα μπορείτε να περιηγηθείτε και να επιλέξετε τις περιηγήσεις της επιλογής σας πριν ξεκινήσετε, και αυτό λειτουργεί εξαιρετικά και για ποδηλάτες στην άσφαλτο.

Ενώ βρίσκεστε στο δρόμο, το Komoot λειτουργεί και ως πλοηγός και εκτελεί την εργασία του μέσω φωνητικής εξόδου. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες περιηγήσεις. τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον για περιηγήσεις με ποδήλατο και πεζοπορία, για τις οποίες μπορείτε να πάρετε συμβουλές από εκεί.

komoot

Το Komoot είναι ο τέλειος σύντροφος για τα ταξίδια ποδηλασίας και πεζοπορίας / © komoot

Ακόμη και όταν είμαι χτύπημα στη μέση μιας μεγάλης πόλης, εξακολουθώ να μου εμφανίζονται υπέροχες διαδρομές που μπορώ να ξεκινήσω ακριβώς από το κατώφλι μου. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα δυσκολίας για να διαλέξετε, έτσι ώστε ακόμη κι εγώ που είμαι κάπως παχύσαρκος, να μην εξαφανιστώ από το μονοπάτι επειδή ποδήλευα τον εαυτό μου μέχρι την εξάντληση. Η εφαρμογή είναι πολύ διαισθητική και επομένως εύκολη στη χρήση για όλους.

Βασικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Komoot δωρεάν, αλλά υπάρχει επίσης μια έκδοση premium και πακέτα χαρτών που μπορείτε να αγοράσετε για να έχετε ολόκληρες περιοχές διαθέσιμες όταν είστε εκτός σύνδεσης.

Κατεβάστε το Komoot για Android και iOS

Garden Planner για όσους έχουν μπάλωμα λαχανικών

Δεν θέλετε να φύγετε από τα όρια του σπιτιού σας τελικά και προτιμήστε να αφιερώνετε χρόνο αγγίζοντας στον κήπο. Αν ισχύει αυτό, μην ανησυχείτε! Αυτός ο σχεδιασμός κήπου μπορεί να είναι ακριβώς το πράγμα για εσάς. Είναι επίσης δωρεάν και διαθέσιμο σε πλατφόρμες Android και iOS, διασφαλίζοντας ότι όταν βγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους, το έμπλαστρο λαχανικών σας θα είναι καλά σχεδιασμένο και ελπίζουμε ότι θα εκτελείται σωστά.

Planer λαχανικών

Με αυτήν την εφαρμογή, ακόμη και εγώ μπορεί να κάνω κάποια ανάπτυξη / © Bento

Όχι μόνο θα σας δείξουν όλα τα είδη λαχανικών και φρούτων και θα λάβετε τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με αυτά, όπως την ώρα της συγκομιδής και τα λαχανικά που θα ταίριαζαν καλά μαζί τους, υπάρχουν επίσης πολλές συμβουλές για να μαζέψετε, ώστε οι φίλοι σας να εκπλαγούν με το πράσινα δάχτυλα. Για άτομα σαν εμένα που φαίνεται να έχουν γεννηθεί με μαύρο αντίχειρα, η λειτουργία ημερολογίου είναι επίσης πολύ χρήσιμη καθώς μπορείτε να ελέγξετε πότε πρέπει να φυτευτεί ένα συγκεκριμένο λαχανικό – και πότε θα συγκομιστεί.

Εάν έχετε ενθουσιαστεί ακόμα περισσότερο με τις προοπτικές να φυτέψετε τα δικά σας λαχανικά, θα πρέπει να διαβάσετε αυτό:

  • 5 χρήσιμες εφαρμογές κηπουρικής για τους λάτρεις της φύσης

Κατεβάστε το σχέδιο κήπου για Android και iOS

iNaturalist: Παρακολουθώντας τα ζώα και τα φυτά

Εδώ επιστρέφουμε με κάτι που σχετίζεται με τη φύση: το iNaturalist λειτουργεί μάλλον παρόμοια με το Pl@ntNet. Με αυτήν την εφαρμογή, μια ομάδα ειδικών ελπίζει να σας παρέχει μια λεπτομερή βάση δεδομένων που σας ενημερώνει (μάλλον αξιόπιστα) τι είδους χλωρίδα και πανίδα συναντάτε. Αυτή η εφαρμογή αναπτύχθηκε κυρίως από την Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια σε συνεργασία με την National Geographic Society και λειτουργεί ως εξής: Τραβήξτε μια φωτογραφία, στείλτε τη, περιμένετε το αποτέλεσμα και απολαύστε!

Για άλλη μια φορά, μπορείτε να το βελτιώσετε περαιτέρω υποβάλλοντας τις δικές σας φωτογραφίες. Ωστόσο, υπάρχει μια ανατροπή με το iNaturalist: Αυτή η εφαρμογή δεν λειτουργεί μόνο για φυτά, αλλά αναγνωρίζει και ζώα. Αυτό είναι ιδανικό, αλλά ίσως να είστε επίσης καλά ενημερωμένοι ότι ορισμένα ζώα είναι καλύτερο να τα αφήνετε μόνα τους όταν βρίσκεστε στην άγρια ​​φύση. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να μην βγάζετε selfie με αρκούδες! Για σχεδόν οτιδήποτε άλλο, ωστόσο, αυτή η δωρεάν εφαρμογή είναι πολύ χρήσιμη, αν και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το iNaturalist μέσω του πρόγραμμα περιήγησης ως εναλλακτική.

Το iNaturalist βασίζεται στην κοινότητα για να κάνει τα αποτελέσματα πιο αξιόπιστα και στοχεύει επίσης να φέρει κοντά τους ανθρώπους, ώστε οι λάτρεις της φύσης να μπορούν να μοιραστούν τα ευρήματά τους.

Κατεβάστε το iNaturalist για Android και iOS

Διάρκεια ζωής: προγραμματιστής δίαιτας, μετρητής διατροφής και θερμίδων

Τέλος, έχω μια νέα εφαρμογή στο ραντάρ μου που είναι ιδανική για να ολοκληρώσω αυτή την άνοιξη. Η Lifesum θέλει να βεβαιωθεί ότι θα επανέλθετε σε φόρμα εγκαίρως για την άνοιξη. Υπάρχουν μερικές εφαρμογές που μπορούν να παρακολουθούν τη διατροφή σας ή τις οποίες μπορείτε να εισάγετε τακτοποιημένα τα γεύματά σας. Στο πλαίσιο του NextFit Challenge μας, αυτή τη στιγμή προσπαθώ να πετύχω τη σιλουέτα μου στο μπικίνι με τη βοήθεια του Yazio (αφού πρόσφατα αναγκάστηκα να αγοράσω ένα μεγαλύτερο μέγεθος κούπας).

Το Lifesum φαίνεται ήδη αρκετά ολοκληρωμένο στη δωρεάν έκδοση, όπου μπορεί να συνδεθεί με το Google Fit, το Samsung Health, το Withings και άλλες εφαρμογές γυμναστικής, ενώ μας επιτρέπει να προγραμματίζουμε σωστά θρεπτικά γεύματα στην έκδοση premium. Το ίδιο το Lifesum έχει απαριθμήσει τα κορυφαία χαρακτηριστικά της εφαρμογής και φέρει εξαιρετικές αξιολογήσεις και στις πλατφόρμες Android (4,4 αστέρια) και iOS (4,6 αστέρια) ως εξής:

  • Ακολουθήστε μια κλασική δίαιτα και παρακολουθήστε τις θερμίδες και τις μακροεντολές σας (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη)
  • Εύκολη παρακολούθηση με σαρωτή barcode και αναγνώριση εικόνας
  • Λάβετε βασικές βαθμολογίες φαγητού και γευμάτων, ώστε να γνωρίζετε εάν συμμορφώνεστε με τις συνιστώμενες ποσότητες ενέργειας για κάθε γεύμα
  • Λάβετε μια βασική βαθμολογία ημέρας για να δείτε πόσο καλά επιτυγχάνετε τους στόχους ημερήσιας πρόσληψης, καθώς και την ποιότητα των τροφίμων που παρακολουθείτε κάθε μέρα
  • Παρακολουθήστε τις καθημερινές σας συνήθειες με ιχνηλάτες νερού, φρούτων και λαχανικών και θαλασσινών
  • Παρακολουθήστε τις μετρήσεις του βάρους και της μέσης σας
  • Αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας – δημιουργήστε και αποθηκεύστε φαγητά, συνταγές, γεύματα και ασκήσεις (περιορισμένο)
  • Σχεδιαστής διατροφής και συμβουλές για τους στόχους σαςLifesum

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε το Lifesum με το Google Fit ή παρόμοιες εφαρμογές γυμναστικής / © Lifesum

Στη συνέχεια, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε μέσω του τεστ ποια δίαιτα σας ταιριάζει καλύτερα και να την ακολουθήσετε επιλέγοντας μια τέτοια δίαιτα στην εφαρμογή. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στην πληρωμένη έκδοση. Στην καλύτερη περίπτωση, πληρώνετε λιγότερα από τρία ευρώ το μήνα για ετήσια πληρωμή. Εάν λειτουργεί και τρώτε πιο λογικά και ζείτε πιο υγιεινά, αυτή είναι μια αξιόλογη επένδυση. Διαφορετικά, μπορείτε να δοκιμάσετε πρώτα τη δωρεάν έκδοση και να την αντιμετωπίσετε.

Ίσως μπορείτε να μας παράσχετε σχόλια σχετικά με το πώς πιστεύετε ότι η εφαρμογή συγκρίνεται με τον ανταγωνισμό ή εάν θα πρέπει να δημοσιεύσουμε μια ενημερωμένη επισκόπηση τέτοιων εφαρμογών μέτρησης δίαιτας/θερμίδων.

Κατεβάστε το Lifefsum για Android και iOS

Ορίστε, αγαπητοί μου αναγνώστες. Δεν ξέρω καν γιατί κάθεστε να διαβάζετε και να διαβάζετε άρθρα στο Διαδίκτυο για τόσο καιρό ξανά. Είναι καιρός να βγείτε έξω και να απολαύσετε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here