Το iOS 17 θα μετατρέψει ένα iPhone σε έξυπνη οικιακή οθόνη όταν είναι συνδεδεμένο

0
42
NextPit iOS 16 Always On Display
© NextPit

Αν και είναι περισσότερο από μία εβδομάδα μακριά για την Apple να ανακοινώσει την επόμενη σημαντική επανάληψη λογισμικού για iPhone, πρόσθετες λειτουργίες στο iOS 17 φαίνεται να έχουν διαρρεύσει εκ των προτέρων. Μια νέα φήμη επισημαίνει βελτιώσεις στη λειτουργία πάντα ενεργής οθόνης που θα μπορούσαν να μετατρέψουν ιδιαίτερα τα iPhone σε μια έξυπνη οικιακή οθόνη.

Η Apple παρουσίασε μια οθόνη πάντα ανοιχτή με το iPhone 14 Pro (Max) που προβάλλει έγχρωμες ταπετσαρίες μαζί με γραφικά στοιχεία και ειδοποιήσεις σε κατακόρυφη λειτουργία. Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple επιτέλους ενεργοποιεί τον προσανατολισμό σε οριζόντιο προσανατολισμό και επιτρέπει την έξυπνη λειτουργικότητα που μοιάζει με οθόνη στο AOD στην επερχόμενη ενημέρωση iOS 17.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς να ενεργοποιείτε πάντα το AOD στο iPhone

Ο χρήστης της Apple περιέγραψε τη λειτουργία ως ενεργοποιημένη όταν το iPhone είναι συνδεδεμένο σε βάση ή πλάκα φόρτισης συμβατή με MagSafe. Επιπλέον, το περιεχόμενο σε αυτήν τη λειτουργία θα μιμηθεί αυτό που εμφανίζεται σε τυπικές έξυπνες οθόνες, όπως οι εκτεταμένες προβολές ημερολογίου, ο καιρός και οι ειδοποιήσεις. Πρόσθεσε ότι η Apple θα συνεχίσει να βασίζεται σε εικόνες σκούρου φόντου, ενώ θα ενσωματώνει φωτεινά κείμενα για καλύτερη αναγνωσιμότητα.

Google Nest Hub

Το Google Nest Hub με τις έξυπνες κάρτες οθόνης του. / © NextPit

Η λειτουργία αναμένεται να είναι διαθέσιμη με τα iPhone 14 Pro (αναθεώρηση) και iPhone 14 Pro Max που συνοδεύονται από AOD. Ο Gurman δεν αποκάλυψε εάν θα φτάσει στο iPad και το iPad Pro μέσω του iPadOS 17, δεδομένου ότι έχουν μεγαλύτερη οθόνη ακίνητης περιουσίας που είναι συγκρίσιμη με τις περισσότερες έξυπνες οικιακές οθόνες. Ασφαλώς, η Apple έχει σχέδια να υποστηρίξει τον μεγαλύτερο παράγοντα μορφής στο εγγύς μέλλον.

Πέρα από τη νέα δυνατότητα πάντα ενεργοποιημένη, το iOS 17 έχει επιβεβαιωθεί ότι λαμβάνει νέες δυνατότητες προσβασιμότητας όπως Ζωντανή ομιλία, Υποβοηθητική πρόσβαση και δημιουργία φωνής. Υπήρξε επίσης μια πρώιμη αναφορά για μια σημαντική ενημέρωση λογισμικού με τη μορφή ενός ανανεωμένου Κέντρου Ελέγχου και διατάξεων οθόνης κλειδώματος με δυνατότητα κοινής χρήσης.

Η Apple έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της στις 5 Ιουνίου. Εκτός από τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων, η εταιρεία από το Κουπερτίνο θα αποκαλύψει το πολυαναμενόμενο σετ ακουστικών Reality Pro AR/VR που βασίζεται στην πλατφόρμα xrOS.

Ποιες από τις ανακοινώσεις της Apple είστε πιο ενθουσιασμένοι να δείτε; Πείτε μας τις απαντήσεις σας στα σχόλια.

Πηγή:
Bloomberg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here