Συμβουλή WhatsApp: Πώς να μοιραστείτε τη «Ζωντανή τοποθεσία» σας σε πραγματικό χρόνο

0
113
Ζωντανή τοποθεσία whatsapp
© WhatsApp

Λειτουργεί ήδη τόσο στους Χάρτες Google όσο και στην εφαρμογή Find my Friends για iOS. Μιλάμε, φυσικά, για κοινή χρήση της τοποθεσίας σας σε πραγματικό χρόνο. Μέχρι τώρα, ήταν δυνατή η αποστολή της τρέχουσας τοποθεσίας σας μόνο μέσω WhatsApp. Ωστόσο, από τα μέσα Οκτωβρίου 2017, ήταν δυνατή η κοινή χρήση της ζωντανής τοποθεσίας σας με συνεργάτες συνομιλίας. Θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα παρακάτω.

  • Όλες οι νεότερες δυνατότητες του WhatsApp
  • Πώς να εμποδίσετε τις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας

Η μετάδοση της τοποθεσίας σας σε πραγματικό χρόνο στο WhatsApp λειτουργεί διαφορετικά στους Χάρτες Google ή στο Find my Friends. Γίνεται από την οθόνη συνομιλίας, παρόμοια με την επιλογή φωτογραφιών γκαλερί ή άλλων δεδομένων για αποστολή. Απλώς εισάγετε μια συνομιλία με το άτομο ή την ομάδα με την οποία θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στον συνδετήρα στη γραμμή εισαγωγής.

  • Πώς να μοιραστείτε την τοποθεσία σας στο Android

Στο επόμενο παράθυρο, επιλέγετε την τοποθεσία σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ορίσετε ένα χρονικό όριο για το χρονικό διάστημα που θα είναι ενεργή αυτή η λειτουργία. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 15 λεπτών, μίας ώρας ή οκτώ ωρών. Δεν υπάρχει επιλογή για μόνιμη κοινή χρήση της τοποθεσίας σας.

WhatsApp Live Standort 1a

Μπορείτε να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας κάνοντας κλικ στον συνδετήρα στο πεδίο εισαγωγής και, στη συνέχεια, στο εικονίδιο της καρφίτσας τοποθεσίας. / © NextPit

Επειδή η λειτουργία ενεργοποιήθηκε από την πλευρά του διακομιστή στα μέσα Οκτωβρίου, δεν είναι απαραίτητη η ενημέρωση της εφαρμογής στο τηλέφωνό σας. Εάν δεν έχετε την επιλογή να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας, τότε να είστε υπομονετικοί. Εναλλακτικά, ζητήστε από τον συνομιλητή σας στο WhatsApp για μια ζωντανή τοποθεσία, εάν έχει την επιλογή. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο στη συνέχεια. Εφόσον η τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο είναι ασφαλής με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, θα πρέπει να προστατεύεται από την πρόσβαση τρίτων.

Ζωντανό Standort WhatsApp teilen

Τα μηνύματα από την κοινή χρήση τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο μοιάζουν με αυτό. / © NextPit

Κοινή χρήση ζωντανής τοποθεσίας WhatsApp με γρήγορα βήματα:

  • Ανοίξτε τη συνομιλία με το άτομο με το οποίο θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας
  • Κάντε κλικ στον συνδετήρα
  • Επιλέξτε τοποθεσία
  • Κάντε κλικ στο “Κοινή χρήση ζωντανής τοποθεσίας”
  • Ορίστε πόσο καιρό μοιράζεστε τη ζωντανή τοποθεσία σας (15 λεπτά, μία ώρα ή οκτώ ώρες)
  • Προσθέστε ένα μήνυμα αν θέλετε και μετά κάντε κλικ στην αποστολή
  • Για να διακόψετε την κοινή χρήση, ανοίξτε τη συνομιλία και πατήστε “Διακοπή κοινής χρήσης”

Τι πιστεύετε για αυτό το χαρακτηριστικό; Ενημερώστε μας στα σχόλια εάν πιστεύετε ότι είναι χρήσιμο ή όχι και μην ξεχάσετε να ελέγξετε αυτές τις άλλες συμβουλές και κόλπα WhatsApp.

Πηγή:
WhatsApp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here