Συμβουλές και κόλπα Android 10: οι 7 καλύτερες νέες δυνατότητες που δεν γνωρίζατε

0
75
MGL9797
© NextPit

Το Android 10 έχει προσγειωθεί στα smartphone Pixel και αρχίζει να πέφτει σε συσκευές που δεν κατασκευάζονται επίσης από την Google. Εάν μόλις κατεβάσατε την ενημέρωση, αυτές είναι οι νέες δυνατότητες που πρέπει να ελέγξετε πρώτα.

Ορισμένες από τις νέες δυνατότητες του Android 10 έχουν ζητηθεί εδώ και καιρό από τους χρήστες, ενώ άλλες αντιμετωπίζουν αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο. Η Google έχει βάλει πολλά σε αυτήν την ενημέρωση λογισμικού, η οποία είναι η πρώτη που εγκαταλείπει το γλυκό θέμα και αναζητά ένα πιο ώριμο όνομα και επωνυμία. Εδώ είναι η λίστα μας με τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα για το Android 10.

Συντομεύσεις:

  1. Έξυπνη απάντηση
  2. Πιο έξυπνες επιλογές κοινής χρήσης
  3. Μοιραστείτε δίκτυα Wi-Fi με κωδικούς QR
  4. Σκοτεινή λειτουργία
  5. Λειτουργία εστίασης
  6. Γίνετε αυστηροί με τις άδειες εφαρμογών
  7. Νέες χειρονομίες για πλοήγηση
  • Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Android 10 στο smartphone σας

Έξυπνη απάντηση, όποια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων κι αν χρησιμοποιείτε

Ένα από τα πρώτα νέα χαρακτηριστικά που θα παρατηρήσετε στο Android 10 είναι η Έξυπνη απάντηση. Σας επιτρέπει να απαντάτε σε μηνύματα με μία από τις προτεινόμενες απαντήσεις της Google (συμπεριλαμβανομένων των emoji) και ακόμη και απευθείας από τη γραμμή ειδοποιήσεων. Ήταν διαθέσιμο για εφαρμογές Google στο παρελθόν, αλλά με το Android 10 έρχεται σε όλες τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp και Facebook Messenger.

Έξυπνη απάντηση android 10

Το Smart Reply μπορεί να προσφέρει απλές απαντήσεις μέσω κουμπιών στη γραμμή ειδοποιήσεων στο Android 10 / © NextPit

Με το απόρρητο να αποτελεί μεγάλο μέρος του Android 10, η Google έσπευσε να επισημάνει ότι το Smart Reply χρησιμοποιεί AI στη συσκευή για να επεξεργαστεί προτεινόμενες απαντήσεις και τίποτα δεν αποστέλλεται στους διακομιστές της Google. Δεν έχετε την επιλογή σε κάθε μήνυμα, φυσικά, η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι ακόμα τόσο καλή, αλλά θα εκπλαγείτε πόσο συχνά μπορεί να σας γλιτώσει από το άνοιγμα των εφαρμογών και την πληκτρολόγηση μιας σύντομης απάντησης.

Πιο έξυπνες επιλογές κοινής χρήσης

Η κοινή χρήση στο Android ήταν πάντα μια μικρή ταλαιπωρία, αλλά με το Android 10, η Google έκανε το όλο θέμα πολύ πιο εύκολο. Αν τραβήξετε το μενού κοινής χρήσης τώρα περισσότερες επιλογές για την αποστολή συνδέσμων, εικόνων και άλλων δεδομένων σε άλλους από το smartphone σας. Εκτός από τα SMS, τις δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και το email, υπάρχουν πλέον επιλογές για κοινή χρήση με πολλές άλλες εφαρμογές. Η κοινή χρήση με το Google Keep, για παράδειγμα, σας εξοικονομεί από την αντιγραφή και επικόλληση κειμένου από μια ιστοσελίδα ή ένα μήνυμα στην εφαρμογή λήψης σημειώσεων.

μενού κοινής χρήσης android 10

Ξέρετε ότι έχετε περισσότερες επιλογές κοινής χρήσης στο Android 10 / © NextPit

Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε πιο γρήγορα και εύκολα με τον εαυτό σας. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτού είναι η κοινή χρήση μιας καρτέλας Chrome με μια από τις συσκευές σας. Εάν χρησιμοποιώ το Chome στο smartphone μου και θέλω να συνεχίσω να διαβάζω στο tablet μου για να έχω μεγαλύτερη οθόνη, το νέο μενού Share στο Android 10 μου επιτρέπει να στέλνω την καρτέλα μεταξύ των δύο συσκευών χωρίς κόπο.

Μοιραστείτε δίκτυα Wi-Fi με κωδικούς QR

Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης Wi-Fi με φίλους και συναδέλφους ήταν πάντα ένας πόνος στο Android, ειδικά αν ο κωδικός πρόσβασης ήταν μια μεγάλη σειρά από τυχαίους αριθμούς και γράμματα. Τώρα, η Google έβγαλε ένα φύλλο από το βιβλίο της Huawei και ενσωμάτωσε την κοινή χρήση Wi-Fi απευθείας στο λειτουργικό σύστημα. Από τις ρυθμίσεις Wi-Fi, μπορείτε να επιλέξετε να μοιραστείτε τα συνδεδεμένα δίκτυά σας μέσω κωδικού QR. Το μενού εμφανίζει επίσης καθαρά τον κωδικό πρόσβασης, ώστε να μπορείτε να τον διαβάσετε σε περισσότερα ή σε ένα μέρος, αν θέλετε. Σημείωση: έχουμε επεξεργαστεί το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης για να αποκρύψουμε τον κωδικό πρόσβασης για προφανείς λόγους.

κοινή χρήση wifi android 10

Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης και δικτύων Wi-Fi είναι ευκολότερη στο Android 10 / © NextPit

Σκοτεινή λειτουργία

Οι χρήστες Android το ζητούσαν εδώ και καιρό, και επιτέλους είναι εδώ. Στο Android 10, υπάρχει πλέον μια σκοτεινή λειτουργία σε όλο το σύστημα. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε στο μενού ρυθμίσεων ή να δημιουργήσετε μια ρύθμιση γρήγορης παράθεσης για εναλλαγή και απενεργοποίηση από το αναπτυσσόμενο γρήγορο μενού. Η σκοτεινή λειτουργία επηρεάζει τις υποστηριζόμενες εφαρμογές και όλα τα μενού Android. Θα ενεργοποιηθεί αυτόματα όταν μεταβείτε στη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας, δεδομένου ότι η εξοικονόμηση ζωής της μπαταρίας στην οθόνη OLED είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι ζητούν αυτήν τη λειτουργία και γιατί οι σκοτεινές λειτουργίες είναι τόσο δημοφιλείς.

android 10 σκοτεινή λειτουργία

Εξοικονομήστε διάρκεια ζωής της μπαταρίας με τη Dark Mode στο Android 10 / © NextPit

Λειτουργία εστίασης

Μέρος του πακέτου Digital Wellbeing της Google, το Focus Mode στοχεύει να αφαιρέσει μέρος της απόσπασης της προσοχής που μπορούν να προκαλέσουν ορισμένες εφαρμογές στο smartphone σας. Μπορείτε να θέσετε σε παύση τις εφαρμογές που αποσπούν την προσοχή και υπάρχει ακόμη και ένα πλακίδιο γρήγορης ρύθμισης για να το κάνετε αυτό ακόμα πιο ανώδυνο. Οι ειδοποιήσεις θα τεθούν επίσης σε παύση για τις εφαρμογές που έχετε αναγνωρίσει ότι ενδέχεται να σας αποσπάσουν την προσοχή. Η ιδέα είναι ότι μπορείτε να αφαιρέσετε τον πειρασμό των μηνυμάτων WhatsApp που έρχονται ή όταν έχετε την επιθυμία να παρακολουθήσετε ένα γρήγορο βίντεο στο YouTube όταν αποφασίσετε να εγκατασταθείτε και να μελετήσετε ή να περάσετε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Γίνετε αυστηροί με τις άδειες εφαρμογών

Η μεγάλη τεχνολογία πρέπει να θεωρηθεί ότι παίρνει πιο σοβαρά το απόρρητο αυτές τις μέρες, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Android 10 διαθέτει βελτιωμένη λειτουργικότητα για απόρρητο και ασφάλεια. Υπάρχουν τρεις κύριοι τομείς που έχει βελτιώσει η Google:

Κοινή χρήση τοποθεσίας μόνο μία φορά

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε να μοιράζεστε δεδομένα τοποθεσίας μόνο με εφαρμογές ενώ τις χρησιμοποιείτε. Θα λαμβάνετε επίσης υπενθυμίσεις όταν μια εφαρμογή που δεν χρησιμοποιείτε ενεργά αποκτά πρόσβαση στην τοποθεσία σας, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε εάν θα συνεχίσετε ή όχι την κοινή χρήση. Αυτό προσθέτει μια τρίτη επιλογή κοινής χρήσης τοποθεσίας στα προηγούμενα άκρα όλα ή τίποτα.

τοποθεσία αδειών εφαρμογής

Μπορείτε να επιλέξετε να επιτρέπεται σε μια εφαρμογή να χρησιμοποιεί την τοποθεσία σας μόνο όταν χρησιμοποιείται / © NextPit (στιγμιότυπο οθόνης)

Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών και Ρυθμίσεις διαφημίσεων σε ένα σημείο

Σε μια νέα ενότητα Απόρρητο στις Ρυθμίσεις, θα βρείτε στοιχεία ελέγχου όπως Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών και Ρυθμίσεις διαφημίσεων σε ένα μέρος. Δεν αλλάζει πραγματικά το παιχνίδι, αλλά κάνει τα πράγματα λίγο πιο βολικά να τα βρεις.

Ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα ασφαλείας απευθείας από το Play Store

Με τις ενημερώσεις συστήματος του Google Play, οι διορθώσεις ασφαλείας και απορρήτου μπορούν πλέον να αποστέλλονται στο τηλέφωνό σας από το Google Play Store. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που ενημερώνονται οι εφαρμογές σας. Η αλλαγή σημαίνει ότι λαμβάνετε αυτές τις διορθώσεις μόλις είναι διαθέσιμες, χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε για μια πλήρη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος.

Νέες χειρονομίες για πλοήγηση

Με το Android 10, η Google έχει βελτιώσει την πλοήγηση με χειρονομίες – μη μου πείτε ότι εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το σύστημα 3 κουμπιών; Μπορείτε τώρα να σύρετε το δάχτυλό σας από την άκρη της οθόνης για να επιστρέψετε, για παράδειγμα. Χρειάζεται λίγη εξοικείωση, αλλά μόλις κάνει κλικ γίνεται δεύτερη φύση. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε προς τα πάνω την αρχική οθόνη και να μετακινηθείτε ομαλά μεταξύ των εργασιών. Μια νέα δυνατότητα που η Google αποκαλεί “αιχμές” έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τις τυχαίες εισροές χειρονομιών και σας δίνει ένα είδος προειδοποίησης ότι πρόκειται να ενεργοποιήσετε μια χειρονομία. Φαίνεται ιδιαίτερα λείο σε smartphone με οθόνη 90 Hz, όπως το OnePlus 7 Pro.

Έλεγχος χειρονομιών android 10

Μόλις μεταβείτε στην πλοήγηση με χειρονομίες, είναι δύσκολο να επιστρέψετε στα κουμπιά / © NextPit

Έχετε ανακαλύψει κάποια νέα νέα χαρακτηριστικά στα βάθη του Android 10; Ενημερώστε μας για να τα ελέγξουμε και πείτε μας την αγαπημένη σας νέα λειτουργικότητα από τότε που το Android 10 προσγειώθηκε στα smartphone μας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here