Πώς να περιστρέψετε μια εικόνα στο Canva

0
64

Από το να κάνετε μια εικόνα να ταιριάζει καλύτερα στο σχέδιό σας έως τη δημιουργία μιας δυναμικής σύνθεσης, η απλή πράξη περιστροφής μιας εικόνας μπορεί να σας βοηθήσει να πείτε μια συναρπαστική οπτική ιστορία.

Πώς να περιστρέψετε μια εικόνα στο Canva

Ευτυχώς, η Canva το κάνει αυτό απλό, επιτρέποντάς σας να δημιουργείτε συναρπαστικά σχέδια με λίγα κλικ. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να περιστρέφετε εικόνες με αυτό το δημοφιλές διαδικτυακό εργαλείο γραφιστικής.

Πώς να περιστρέψετε την εικόνα στο Canva

Με το Canva, δεν υπάρχουν όρια στη γωνία που μπορείτε να περιστρέψετε την εικόνα σας. Γείρετε ελαφρά την εικόνα σας προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να ισιώσετε τον ορίζοντα ή να διορθώσετε την προοπτική. Περιστρέψτε την εικόνα σας κατά 90 μοίρες και ένα πορτρέτο γίνεται τοπίο. Ή πηγαίνετε όλα έξω, κάντε ένα one-ογδόντα και γυρίστε την εικόνα σας ανάποδα. Η επιλογή είναι δική σου.

Περιστροφή εικόνας στο Canva με χρήση υπολογιστή

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή με Windows για τις δημιουργικές σας προσπάθειες, υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Canva’s online πελάτη ή κατεβάστε μια εφαρμογή στο δικό σας Υπολογιστής με Windows ή Μακ.

Οι εφαρμογές Canva σάς επιτρέπουν να εργάζεστε εκτός σύνδεσης και να αξιοποιείτε την ισχύ του υπολογιστή σας για μια πιο ομαλή εμπειρία σχεδίασης. Εκτός από αυτό, αυτές οι δύο εκδόσεις λειτουργούν σχεδόν το ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι τα βήματα για την περιστροφή μιας εικόνας στο Canva θα είναι τα ίδια, ανεξάρτητα από την έκδοση που αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε.

  1. Εκκινήστε την προτιμώμενη έκδοση Canva.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία σχεδίου” στην επάνω δεξιά γωνία ή ανοίξτε ένα από τα πρόσφατα σχέδιά σας.
  3. Εντοπίστε την εικόνα που θέλετε να περιστρέψετε. Εναλλακτικά, προσθέστε την εικόνα στο σχέδιό σας κάνοντας κλικ στο κουμπί “Μεταφόρτωση αρχείων” κάτω από την καρτέλα “Μεταφορτώσεις”.
  4. Κάντε κλικ στην εικόνα.
  5. Βρείτε την περιστρεφόμενη λαβή (δύο βέλη που περιστρέφονται μέσα σε έναν κύκλο) κάτω από την εικόνα.
  6. Πατήστε παρατεταμένα τη λαβή και περιστρέψτε την εικόνα προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Μια φυσαλίδα που υποδηλώνει την ακριβή γωνία θα εμφανιστεί καθώς περιστρέφετε την εικόνα. Αυτή η εξαιρετική λειτουργία μπορεί να είναι χρήσιμη εάν θέλετε να περιστρέψετε πολλές εικόνες στον ίδιο βαθμό. Ή, μπορείτε απλά να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Shift και να επιλέξετε όλες τις εικόνες που θέλετε να περιστρέψετε ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, επαναλάβετε το Βήμα 6 για να επιτύχετε την τέλεια γωνία.

Εφόσον το εργαλείο περιστροφής είναι ελεύθερο, μπορείτε να σύρετε τη λαβή σε όποια γωνία θέλετε. Ενώ μπορείτε να περιστρέψετε χειροκίνητα την εικόνα σας σε 180 μοίρες (ουσιαστικά γυρίζοντάς την ανάποδα), υπάρχει ένας πιο γρήγορος τρόπος για να το κάνετε.

  1. Κάντε κλικ στην εικόνα που θέλετε να περιστρέψετε σε 180 μοίρες.
  2. Πατήστε το κουμπί “Αναστροφή” στην επάνω γραμμή εργαλείων (δίπλα στο κουμπί “Επεξεργασία φωτογραφίας”).
  3. Επιλέξτε την επιλογή “Αναστροφή κατακόρυφα”.

Η επιλογή “Flip” σάς επιτρέπει επίσης να αναστρέψετε τη φωτογραφία σας οριζόντια (στο πλάι), κάτι που δεν μπορείτε να επιτύχετε χρησιμοποιώντας την περιστρεφόμενη λαβή.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε κάποια προβλήματα με την ακρίβειά σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να εισαγάγετε τον επιθυμητό βαθμό αντί να περιστρέφετε τη λαβή άσκοπα και να χάνετε την επιθυμητή τιμή κάθε φορά.

  1. Κάντε κλικ στην εικόνα που θέλετε να περιστρέψετε.
  2. Μεταβείτε στο κουμπί “Θέση” στη γραμμή εργαλείων πάνω από το πρόγραμμα επεξεργασίας (δίπλα στο κουμπί “Κινούμενη εικόνα”).
  3. Στην καρτέλα “Ταξινόμηση”, εντοπίστε τη γραμμή κειμένου “Περιστροφή”.
  4. Εισαγάγετε τη γωνία που επιθυμείτε.
  5. Πατήστε “Enter”.

Αφού είστε ικανοποιημένοι με τις γωνίες όλων των εικόνων σας, μπορείτε να αποθηκεύσετε το σχέδιό σας ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί “Κοινή χρήση” στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Κάντε κύλιση στο κουμπί “Λήψη”.
  3. Επιλέξτε τη μορφή που προτιμάτε στην ενότητα «Τύπος αρχείου» (JPG, PNG ή SVG).
  4. Πατήστε το κουμπί «Λήψη».

Χάρη στη διαισθητική διεπαφή του Canva, τα ίδια βήματα ισχύουν για την περιστροφή άλλων τύπων αρχείων και στοιχείων: καρέ, γραφικά, πίνακες, πλαίσια κειμένου, βίντεο, όπως το λες. Η εύχρηστη περιστρεφόμενη λαβή μπορεί να τα γέρνει με όποιον τρόπο θέλετε.

Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι αυτή η λαβή θα περιστρέφει μια εικόνα μόνο έξω από ένα πλαίσιο ή ένα πλέγμα. Εάν θέλετε να περιστρέψετε την εικόνα μέσα σε αυτά τα στοιχεία χωρίς να τα περιστρέψετε επίσης, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κάντε κλικ στην εικόνα μέσα στο πλαίσιο ή το πλέγμα που θέλετε να περιστρέψετε.
  2. Πατήστε το κουμπί “Επεξεργασία” φωτογραφίας στην επάνω γραμμή εργαλείων πάνω από το πρόγραμμα επεξεργασίας.
  3. Μεταβείτε στην καρτέλα “Περικοπή”.
  4. Σύρετε το ρυθμιστικό “Περιστροφή” αριστερά ή δεξιά, ανάλογα με την επιθυμητή γωνία.

Περιστρέψτε την εικόνα στο Canva χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο

Εάν προτιμάτε την ευκολία χρήσης της εφαρμογής Canva για κινητά, θα χαρείτε να μάθετε ότι τα βήματα για την περιστροφή μιας εικόνας είναι τα ίδια είτε χρησιμοποιείτε Android ή ένα iPhone.

  1. Πατήστε το μωβ κουμπί συν στο κάτω μέρος της οθόνης σας για να δημιουργήσετε ένα νέο σχέδιο. Εναλλακτικά, επιλέξτε ένα από τα προηγούμενα σχέδια σας στην ενότητα “Πρόσφατα σχέδια”.
  2. Βρείτε την εικόνα που θέλετε να περιστρέψετε ή προσθέστε την χρησιμοποιώντας το κουμπί “Χρήση σε νέο σχέδιο”.
  3. Πατήστε παρατεταμένα την περιστρεφόμενη λαβή (δύο βέλη που περιστρέφονται μέσα σε έναν κύκλο) κάτω από την εικόνα.
  4. Σύρετε τη λαβή στην επιθυμητή γωνία.

Αυτά τα βήματα θα φαίνονται ελαφρώς διαφορετικά όταν η εικόνα σας βρίσκεται μέσα σε ένα πλαίσιο ή ένα πλέγμα.

  1. Πατήστε την εικόνα που θέλετε να περιστρέψετε.
  2. Μεταβείτε στη γραμμή εργαλείων στο κάτω μέρος της οθόνης σας.
  3. Κάντε κύλιση αριστερά στην επιλογή “Περικοπή”.
  4. Σύρετε το ρυθμιστικό «Περιστροφή» προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, ανάλογα με την επιθυμητή γωνία.
  5. Πατήστε το κουμπί «Τέλος».

Εάν πρέπει να περιστρέψετε την εικόνα σας ανάποδα, υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε. Σύρετε την περιστρεφόμενη λαβή χειροκίνητα μέχρι να αναστρέψετε τη φωτογραφία σας ή ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε την εικόνα που θέλετε να περιστρέψετε σε 180 μοίρες.
  2. Εντοπίστε το εικονίδιο “Αναστροφή” στη γραμμή εργαλείων κάτω από το πρόγραμμα επεξεργασίας.
  3. Επιλέξτε την επιλογή “Αναστροφή κατακόρυφα”.

Όπως υποδηλώνει το όνομα της επιλογής, αυτό θα ανατρέψει την εικόνα σας κάθετα ή κατά 180 μοίρες. Ομοίως, η επιλογή «Αναστροφή οριζόντιας» θα γυρίσει την εικόνα σας στο πλάι. Αυτό μπορεί να σας φανεί χρήσιμο, καθώς δεν μπορείτε να αναστρέψετε την εικόνα σας οριζόντια χρησιμοποιώντας την περιστρεφόμενη λαβή.

Σε αντίθεση με τους υπολογιστές-πελάτες της Canva, οι εφαρμογές δεν θα σας δείξουν την ακριβή γωνία με την οποία περιστρέφετε την εικόνα σας. Αυτό μπορεί να είναι ατυχές εάν χρειαστεί να περιστρέψετε την εικόνα σας σε μια συγκεκριμένη γωνία ή να περιστρέψετε πολλές εικόνες στην ίδια γωνία. Αλλά μην ανησυχείτε. υπάρχει λύση.

  1. Πατήστε τις εικόνες που θέλετε να περιστρέψετε.
  2. Μεταβείτε στη γραμμή εργαλείων κάτω από το πρόγραμμα επεξεργασίας και εντοπίστε την επιλογή “Θέση”.
  3. Κάντε κύλιση αριστερά στην καρτέλα “Για προχωρημένους”.
  4. Βρείτε το πλαίσιο κειμένου “Περιστροφή” στην κάτω δεξιά γωνία.
  5. Εισαγάγετε τον επιθυμητό βαθμό περιστροφής.
  6. Βγείτε από το μενού “Θέση” για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

Τα ίδια βήματα μπορούν να εφαρμοστούν σε μια πληθώρα άλλων στοιχείων στο Canva. Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να περιστρέψετε ένα βίντεο με κακή λήψη, ένα κεκλιμένο αυτοκόλλητο ή ένα μονότονο πλαίσιο κειμένου. Ακολουθήστε τα ίδια βήματα και αφήστε την περιστρεφόμενη λαβή να κάνει τα μαγικά της.

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις θέσεις όλων των στοιχείων σας, μπορείτε να αποθηκεύσετε το σχέδιό σας ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  1. Πατήστε το κουμπί “Εξαγωγή” (ένα βέλος που δείχνει προς τα πάνω σε ένα μερικό πλαίσιο) στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Επιλέξτε την επιλογή «Λήψη».
  3. Επιλέξτε τη μορφή που προτιμάτε στην ενότητα “Τύπος αρχείου”.
  4. Πατήστε το κουμπί «Λήψη».

Μια κομψή ανατροπή

Χρησιμοποιώντας την επιλογή περιστροφής του Canva, μπορείτε να προσθέσετε μια κομψή ανατροπή σε οποιαδήποτε εικόνα με λίγα κλικ. Αλλά μην σταματάς εκεί. Μπορείτε να βελτιώσετε την εικόνα σας με πολλούς τρόπους. Τροποποιήστε τη ρύθμιση χρώματος για να κάνετε την εικόνα να εμφανίζεται. Παίξτε με το φόντο για να κάνετε τη σύνθεση πιο ελκυστική οπτικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε τα πάντα με φίλτρα φωτογραφιών, εφέ και καρέ. Ό,τι κι αν επιλέξετε, ο επεξεργαστής του Canva μπορεί να κάνει το όραμά σας πραγματικότητα χωρίς προβλήματα.

Έχετε χρησιμοποιήσει το Canva για την επεξεργασία εικόνων; Ποιο είναι το αγαπημένο σας χαρακτηριστικό; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here