Πώς να διορθώσετε όταν το iMessage συνεχίζει να απενεργοποιείται

0
58

Το iMessage είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων. Λειτουργεί σε οποιαδήποτε συσκευή iPadOS, iOS, macOS ή watchOS. Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να ανταλλάσσετε τα πάντα, από φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα, μέχρι αυτοκόλλητα και δώρα.

Πώς να διορθώσετε όταν το iMessage συνεχίζει να απενεργοποιείται

Το πρόβλημα προκύπτει όταν το iMessage συνεχίζει να απενεργοποιείται χωρίς λόγο. Ξαφνικά, δεν μπορείτε να λάβετε ή να στείλετε μηνύματα στους φίλους και την οικογένειά σας.

Μην ανησυχείς. Αυτό είναι ένα κοινό κράτημα.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε περισσότερα σχετικά με το γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό και πώς να το διορθώσετε.

Λόγοι για τους οποίους το iMessage απενεργοποιείται

Εάν το iMessage συνεχίζει να απενεργοποιείται και δεν μπορείτε να το κάνετε να λειτουργήσει, έχουμε παραθέσει τους πιθανούς λόγους για αυτό το σφάλμα:

Ζητήματα με το σύστημα της Apple

Όπως κάθε άλλο λειτουργικό σύστημα, το iOS σας είναι επιρρεπές σε ζητήματα ασφάλειας και σφάλματα. Αν και η Apple βελτιώνει συνεχώς το λογισμικό και το λειτουργικό της σύστημα, δεν αποκλείονται βραχυπρόθεσμα σφάλματα και καθυστερήσεις που μπορούν να επηρεάσουν τις εφαρμογές σας.

Χαμηλή ή καθόλου αποθήκευση

Αν και τα iPhone επαινούνται για την ύπαρξη πολλών αποθηκευτικών χώρων. Ωστόσο, μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα μνήμης και να προκαλέσουν ασταθή λειτουργία άλλων εφαρμογών.

Προβλήματα εγγραφής

Το Διαδίκτυο που χρησιμοποιείτε μπορεί να είναι η πηγή του προβλήματος. Εάν χρησιμοποιούσατε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας αντί για Wi-Fi, η εφαρμογή iMessage ενδέχεται να μην τα αναγνωρίζει. Αυτό συμβαίνει επειδή η κύρια πηγή διαδικτύου σας, το Wi-Fi του σπιτιού σας, περιέχει τις λεπτομέρειες εγγραφής για την Apple.

Λάθος ημερομηνία και ώρα

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, αν δεν έχετε ενημερώσει την ημερομηνία και την ώρα στο iPhone σας, η εφαρμογή iMessage μπορεί να συνεχίσει να απενεργοποιείται. Αν και δεν είναι σοβαρό ζήτημα, μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση.

Άλλαξε 2FA

Η αλλαγή του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων μπορεί να προκαλέσει την απενεργοποίηση της εφαρμογής iMessage επειδή ο τρέχων κωδικός πρόσβασής σας διαφέρει από αυτόν που χρησιμοποιείτε για το iMessage.

Ζητήματα Apple ID

Οποιαδήποτε προβλήματα με τα διαπιστευτήρια Apple ID μπορεί να επηρεάσουν την εφαρμογή iMessage.

Διόρθωση iMessage στη συσκευή Apple μου

Τώρα που διαπιστώσαμε τα πιθανά προβλήματα, δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε το σφάλμα iMessage.

Ελέγξτε τον διακομιστή iMessage

Ίσως το πρόβλημα να μην είναι σε σένα. Πριν αναζητήσετε μια γρήγορη λύση, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον διακομιστή. Παω σε Κατάσταση συστήματος της Apple, όπου αναφέρονται όλες οι υπηρεσίες και αναζητήστε το iMessage. Αν υπάρχει ένας πράσινος κύκλος δίπλα του, όλα είναι καλά. Εάν ο κύκλος είναι κόκκινος, τότε δεν είναι πάνω σας.

Απλώς περιμένετε μέχρι η Apple να διορθώσει το πρόβλημα.

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Μερικές φορές τα προβλήματα iMessage προέρχονται από μια ασταθή σύνδεση στο διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη σύνδεση Wi-Fi ή τα διαθέσιμα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Ελεγχος για ενημερώσεις

Μερικές φορές, μια αναμονή ενημέρωσης προκαλεί τον τερματισμό της εφαρμογής iMessage. Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε:

  1. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” και κάντε κύλιση στο “Γενικά”.
  2. Κάντε κλικ στην «Ενημέρωση λογισμικού».
  3. Επιλέξτε «Αυτόματες ενημερώσεις».
  4. Ενεργοποιήστε τη “Λήψη ενημερώσεων iOS”.

Διορθώστε την ώρα και την ημερομηνία

Ίσως χρειάζεται απλώς να διορθώσετε την ώρα και την ημερομηνία στο iPhone σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές:

  1. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις”.
  2. Κάντε κλικ στις «Γενικές ρυθμίσεις».
  3. Αναζήτηση για “Ημερομηνία και ώρα”.
  4. Σύρετε στο “Set Automatically”.

Απενεργοποιήστε το iMessage σας

Εάν τίποτα δεν έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής, προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή iMessage και να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας. Δείτε πώς να προχωρήσετε στη διαδικασία:

  1. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις”.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο εικονίδιο “iMessage” και σύρετε στο “Off”.
  3. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας.
  4. Μεταβείτε ξανά στις “Ρυθμίσεις”.
  5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο εικονίδιο “iMessage” και σύρετε το δάχτυλό σας “Ενεργό”.

Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

Τι σημαίνει το ερωτηματικό στην εφαρμογή iMessage μου;

Αν δείτε ένα “?” στα μηνύματά σας, το iPhone σας δεν υποστηρίζει τον χαρακτήρα που σας αποστέλλεται.

Τι συμβαίνει εάν διαγράψω ένα μήνυμα στο iMessage;

Εάν διαγράψετε ένα μήνυμα στο iMessage, δεν θα είναι διαθέσιμο σε εσάς, αλλά θα εξακολουθεί να είναι ορατό στον παραλήπτη.

Μπορεί το iMessage να χρησιμοποιήσει δεδομένα κινητής τηλεφωνίας;

Ναί. Το iMessage μπορεί να λειτουργήσει τόσο σε Wi-Fi όσο και σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Διορθώστε το iMessage σας

Μέχρι στιγμής, σας έχουμε καθοδηγήσει στα ζητήματα που μπορεί να προκαλούν την απενεργοποίηση της εφαρμογής iMessage. Ο αποθηκευτικός σας χώρος, οι ενημερώσεις, η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο ή το 2FA μπορεί να είναι όλα τα αίτια αυτού του προβλήματος. Τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να διορθωθεί. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που περιγράφονται και η εφαρμογή iMessage θα επιστρέψει στην κανονική λειτουργία σε χρόνο μηδέν.

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την αποστολή και λήψη μηνυμάτων κειμένου στο iMessage σας; Πώς διορθώθηκε το πρόβλημα; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here