Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Android (Καλύτερες Μέθοδοι)

0
93

Οι καλύτεροι τρόποι για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός Android!

Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Android (Καλύτερες Μέθοδοι)

Το ένα πρόβλημα που ενοχλεί συνεχώς τους χρήστες Android είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου. Είναι αλήθεια ότι ο επεξεργαστής, η μνήμη RAM είναι σημαντικά σε ένα τηλέφωνο, αλλά δεν ήταν χρήσιμα χωρίς τη σωστή διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Διάφοροι παράγοντες συμβάλλουν στην κακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Android. Η φωτεινή οθόνη, ο γρήγορος επεξεργαστής, οι περισσότερες εφαρμογές φόντου, η σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο επηρεάζουν τις μπαταρίες του τηλεφώνου.

10 καλύτερες μέθοδοι για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Android

Έτσι, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την μπαταρία της συσκευής σας Android, διαβάζετε το σωστό άρθρο. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές καλύτερες μεθόδους για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός Android.

1. Αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες

Αν μιλάμε για καύσωνα, αυτό είναι κάτι που αξίζει να αναφέρουμε όσον αφορά την μπαταρία. Οι καύσωνες παίζουν τεράστιο ρόλο στην καταστροφή της μπαταρίας του smartphone.

Αν αφήσετε το smartphone σας εκτεθειμένο σε ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να βλάψει τόσο τη συσκευή όσο και την μπαταρία. Επομένως, φροντίστε να αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες και, αν είναι δυνατόν, αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα του smartphone σας κατά τη φόρτιση.

2. Αποφύγετε τις Γρήγορες επαναφορτίσεις

Λοιπόν, όλοι χρειάζονται αυτό το επιπλέον ποσοστό της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Οι άνθρωποι επιλέγουν πάντα να φορτίζουν το smartphone τους για 15 λεπτά για να εξασφαλίσουν ότι η συσκευή έχει αρκετή ισχύ για να λειτουργήσει άλλη 1 ώρα.

Σας συνιστούμε να φορτίζετε πλήρως την μπαταρία σας. Αυτό θα αποτρέψει τις γρήγορες επαναφορτίσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα βελτιώσει επίσης τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

3. Απενεργοποιήστε το Αυτόματο WiFi

Το Android διαθέτει μια ενσωματωμένη δυνατότητα γνωστή ως «Αυτόματο WiFi». Η λειτουργία συνήθως πραγματοποιεί σάρωση για δίκτυα WiFi, ακόμα κι αν έχετε απενεργοποιήσει το WiFi.

Εφόσον η υπηρεσία συνεχίζει να λειτουργεί στο παρασκήνιο, καταναλώνει πολλή ισχύ μπαταρίας. Για να απενεργοποιήσετε το Αυτόματο Wi-Fi ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  • Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Δίκτυο και Διαδίκτυο.
  • Στην επόμενη σελίδα, πατήστε στο “WiFi”.
  • Κάτω από την προτίμηση WiFi, απενεργοποιήστε την επιλογή «Αυτόματη ενεργοποίηση WiFi».

4. Απενεργοποιήστε το μη απαραίτητο υλικό

Τα smartphone Android μας προσφέρουν πολλά ραδιόφωνα υλικού όπως LTE, GPS, WiFi, Bluetooth, NFC κ.λπ.

Συνήθως, δεν απενεργοποιούμε αυτά τα ραδιόφωνα υλικού μετά τη χρήση τους, κάτι που επηρεάζει την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου μας. Επομένως, φροντίστε να απενεργοποιήσετε τα περιττά ραδιόφωνα υλικού, αν δεν τα χρειάζεστε.

5. Μην κάνετε Heavy Gaming

Τα βαριά παιχνίδια απαιτούν πολλούς πόρους. Έτσι, η καλύτερη συμβουλή είναι να αποφύγετε τα βαριά παιχνίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η εκτέλεση παιχνιδιών υψηλής ποιότητας για μεγαλύτερη διάρκεια μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία πολύ γρήγορα και θα προκαλέσει επίσης υπερθέρμανση του τηλεφώνου σας.

Επομένως, εάν σας αρέσει να παίζετε παιχνίδια στη συσκευή σας Android, φροντίστε να μην τα χρησιμοποιείτε για πολύ.

6. Ενημερώστε τις εφαρμογές σας

Οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε την ενημέρωση των εφαρμογών. Ωστόσο, οι ενημερώσεις εφαρμογών συχνά σκοτώνουν σφάλματα που καταναλώνουν πολλή μπαταρία.

Μην αγνοείτε τις ενημερώσεις εφαρμογών γιατί μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε σφάλματα και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με το smartphone και την μπαταρία σας. Για να ενημερώσετε εφαρμογές στο Android, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  • Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε το Google Play Store και πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας.
  • Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή «Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου».
  • Στην επόμενη σελίδα, θα βρείτε όλες τις εκκρεμείς ενημερώσεις εφαρμογών.
  • Πατήστε το κουμπί «Ενημέρωση όλων» για να ενημερώσετε όλες τις εφαρμογές με ένα μόνο πάτημα.

7. Προσαρμόστε τις κλίμακες κινούμενων εικόνων

Είναι μια απλή μέθοδος για να αυξήσετε το αντίγραφο ασφαλείας της μπαταρίας του Android χωρίς καμία εφαρμογή. Αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει σχεδόν σε κάθε τηλέφωνο Android.

Βήμα 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στη συσκευή σας Android και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Σχετικά με το τηλέφωνο. Τώρα θα δείτε τον αριθμό δημιουργίας επιλογών εκεί. Πατήστε 7-10 φορές στον αριθμό έκδοσης και θα δείτε ότι οι επιλογές προγραμματιστή θα ενεργοποιηθούν.

Προσαρμογή κλίμακες κινουμένων σχεδίων

Βήμα 2. Τώρα επιστρέψτε στις ρυθμίσεις και θα βρείτε την Επιλογή προγραμματιστή. Πατήστε στην Επιλογή προγραμματιστή και κάντε κύλιση προς τα κάτω.

Προσαρμογή κλίμακες κινουμένων σχεδίων

Βήμα 3. Θα δείτε τις επιλογές Κλίμακα κινούμενων εικόνων παραθύρου, Κλίμακα κίνησης μετάβασης και κλίμακα διάρκειας κινούμενης εικόνας. Τώρα Από προεπιλογή, η τιμή τους θα ήταν 1,0. ορίστε τα στο 0,5 ή απενεργοποιήστε τα όλα.

Προσαρμογή κλίμακες κινουμένων σχεδίων

Αυτό είναι; Τελείωσες. Αυτό θα αυξήσει το αντίγραφο ασφαλείας της μπαταρίας του Android έως και 30-40%.

8. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Greenify

Αφού έχετε δικαιώματα root στο τηλέφωνό σας Android, μπορείτε να ενισχύσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Android με αυτήν την εφαρμογή. Η εφαρμογή Greenify θέτει σε αδρανοποίηση τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή. Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή.

Απαιτήσεις:-

  • Ένα ριζωμένο Android (Πώς να ξεριζώσετε το Android)

Βήμα 1. Λήψη και εγκατάσταση Εφαρμογή Greenify στο Google play store.

Βήμα 2. Τώρα ανοίξτε την εφαρμογή και παραχωρήστε της πρόσβαση υπερχρήστη. Τώρα θα δείτε τρεις επιλογές στην εφαρμογή. Πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο αδρανοποίησης που βρίσκεται στο κάτω μέρος.

  Χρησιμοποιώντας το Greenify

Βήμα 3. Τώρα θα σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή Greenify ως την προεπιλεγμένη υπηρεσία σας. Επιλέξτε το και ενεργοποιήστε το. Αυτό είναι; Τελείωσες. Τώρα, αυτή η εφαρμογή θα θέτει αυτόματα σε αδρανοποίηση τις εφαρμογές όταν δεν χρησιμοποιούνται.

  Χρησιμοποιώντας το Greenify

9. Χρήση Servicely

Αυτή η εφαρμογή είναι παρόμοια με το Greenify. Ωστόσο, δεν θέτει σε αδρανοποίηση καμία εφαρμογή, αλλά απλώς εξαλείφει την εφαρμογή που εκτελείται στο παρασκήνιο. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο Android.

Βήμα 1. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να κάνετε root τη συσκευή σας Android και για αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό.

Βήμα 2. Τώρα πρέπει να κάνετε λήψη Υπηρεσιακά εφαρμογή στη συσκευή σας Android. Αφού το εγκαταστήσετε, δώστε του ένα αίτημα υπερχρήστη.

Βήμα 3. Τώρα θα δείτε διάφορες επιλογές εκεί. πρέπει να βρείτε και να πατήσετε «Προσθήκη νέας εφαρμογής στη λίστα επισκέψεων

Χρήση Servicely

Βήμα 4. Τώρα μεταβείτε στην καρτέλα “Hit-List” και δείτε όλες τις εφαρμογές που μόλις προσθέσατε.

Χρήση Servicely

Βήμα 5. Μπορείτε επίσης να ορίσετε το χρονικό διάστημα μεταξύ των ελέγχων. η προεπιλογή είναι 60 δευτερόλεπτα.

Χρήση Servicely

Αυτό είναι! Τώρα, αυτή η εφαρμογή θα αποτρέψει την εκτέλεση των εφαρμογών στο παρασκήνιο και θα ελέγχει σύμφωνα με το καθορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό θα αυξήσει τελικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

10. Μειώστε τους κραδασμούς

Κάθε smartphone έχει έναν μικρό κινητήρα γνωστό ως ERM, έναν εκκεντρικό περιστρεφόμενο κινητήρα δόνησης μάζας που έχει ένα μη ισορροπημένο φορτίο συνδεδεμένο σε αυτό.

Η περιστροφή αυτού του φορτίου παράγει δόνηση. Εάν έχετε ενεργοποιήσει τη δόνηση στο πληκτρολόγιο ή την αφή, τότε πρέπει να την απενεργοποιήσετε. Για αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ήχος και απενεργοποιήστε τη δόνηση κατά την αφή και άλλες επιλογές.

Αυτές είναι λοιπόν οι 10 καλύτερες μέθοδοι για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μιας συσκευής Android. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here