Πώς να απενεργοποιήσετε τις βελτιστοποιήσεις πλήρους οθόνης για εφαρμογές στα Windows 11

0
178
Πώς να απενεργοποιήσετε τις βελτιστοποιήσεις πλήρους οθόνης για εφαρμογές στα Windows 11

Με τα Windows 10, η Microsoft παρουσίασε μια νέα δυνατότητα που βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία του παιχνιδιού και της αναπαραγωγής βίντεο. Η δυνατότητα ονομάζεται βελτιστοποίηση πλήρους οθόνης και δίνει προτεραιότητα στους πόρους της CPU και της GPU για τη βελτίωση του παιχνιδιού και της αναπαραγωγής βίντεο όταν το πρόγραμμα εκτελείται σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

Η δυνατότητα είναι επίσης διαθέσιμη στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Windows 11 της Microsoft, αλλά έχει πολλά προβλήματα. Πολλοί χρήστες των Windows 11 έχουν αναφέρει ότι αντιμετώπισαν χαμηλότερους ρυθμούς καρέ και πτώση καρέ κατά την εκτέλεση εφαρμογών σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Αν και θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί λόγοι για πτώση καρέ, στα Windows 11, συνήθως ήταν η επιλογή βελτιστοποίησης πλήρους οθόνης που ήταν ο ένοχος.

Βήματα για την απενεργοποίηση των βελτιστοποιήσεων πλήρους οθόνης για εφαρμογές στα Windows 11

Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε πτώση καρέ ή σφάλμα εφαρμογής σε λειτουργία πλήρους οθόνης στα Windows 11, ίσως θέλετε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα βελτιστοποίησης πλήρους οθόνης. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης των βελτιστοποιήσεων πλήρους οθόνης στα Windows 11.

1) Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση βελτιστοποιήσεων πλήρους οθόνης για συγκεκριμένες εφαρμογές

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα γνωρίζουμε πώς να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε τη βελτιστοποίηση πλήρους οθόνης για συγκεκριμένες εφαρμογές/παιχνίδια στα Windows 11. Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση της επιφάνειας εργασίας για το πρόγραμμα που θέλετε να διορθώσετε και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

2. Στη σελίδα ιδιοτήτων εφαρμογής, μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα.

Συμβατότητα

3. Στην καρτέλα Συμβατότητα, επιλέξτε την επιλογή “Απενεργοποίηση βελτιστοποιήσεων πλήρους οθόνης”

4. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και μετά στο Ok.

κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή

5. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά τη δυνατότητα, απλώς αποεπιλέξτε την επιλογή Απενεργοποίηση βελτιστοποιήσεων πλήρους οθόνης στο Βήμα 3.

Απενεργοποιήστε τη βελτιστοποίηση πλήρους οθόνης

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις βελτιστοποιήσεις πλήρους οθόνης για εφαρμογές στα Windows 11.

2) Απενεργοποιήστε τις βελτιστοποιήσεις πλήρους οθόνης για Συγκεκριμένες εφαρμογές για όλους τους χρήστες

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τις βελτιστοποιήσεις πλήρους οθόνης για συγκεκριμένες εφαρμογές για όλους τους χρήστες, πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα που κοινοποιούνται παρακάτω. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα από όλα, κάντε δεξί κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο του προγράμματος ή στο εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

2. Στη σελίδα Ιδιότητες εφαρμογής, μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα όπως φαίνεται παρακάτω.

Συμβατότητα

3. Στο κάτω μέρος, κάντε κλικ στην Αλλαγή ρυθμίσεων για όλους τους χρήστες, όπως φαίνεται παρακάτω.

Αλλαγή ρυθμίσεων για όλους τους χρήστες

4. Στο επόμενο Παράθυρο, επιλέξτε την επιλογή “Απενεργοποίηση βελτιστοποιήσεων πλήρους οθόνης”

5. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και μετά στο Ok.

κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις βελτιστοποιήσεις πλήρους οθόνης για εφαρμογές για όλους τους χρήστες.

Επομένως, αυτές είναι οι δύο καλύτερες μέθοδοι για να απενεργοποιήσετε τις βελτιστοποιήσεις πλήρους οθόνης για εφαρμογές και παιχνίδια στα Windows 11. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here