Οι δυνατότητες βιντεοκλήσεων του Echo Spot είναι πολύ καλές

0
58
AndroidPIT amazon echo show 8844
© NextPit της Irina Efremova

Οι βιντεοκλήσεις είναι παιχνιδάκι με τα νέα gadget της Amazon. Συνήθως επικρίνω τα έξυπνα αξεσουάρ σπιτιού. Δεν είμαι οπαδός της ιδέας να βάζω κάμερα και μικρόφωνο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού μου και να παρακολουθεί εμένα, τους φίλους και την οικογένειά μου. Επίσης, δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να αφήσουμε όλο και περισσότερες συσκευές να μπουν στη ζωή μας τις οποίες μια μεμονωμένη εταιρεία έχει τον έλεγχο πέρα ​​από τις κρατικές αρχές. Ωστόσο, οι λειτουργίες Drop In και βιντεοκλήσης που ξεκινούν από την Alexa του Echo Spot είναι αναγκαστικά καλές.

  • Amazon Alexa: Ο καλύτερος βοηθός φωνής για το σπίτι σας;
  • Ανασκόπηση Amazon Echo: το νεότερο μέλος της οικογένειάς σας

Οι συσκευές αναθεώρησης Echo Spot έφτασαν στο συντακτικό μας γραφείο. Ο μικρός αδερφός του Echo Show διαθέτει μια μικρή οθόνη, απλούστερο υλικό ήχου, καθώς και μια μικρή κάμερα και μια σειρά μικροφώνων. Αυτό το καθιστά κατάλληλο για βιντεοκλήσεις κατ’ απαίτηση. Αυτό είναι δυνατό μόνο με συσκευές και εφαρμογές Alexa, αν και αποδεικνύεται ότι δεν αποτελεί εμπόδιο μετά την πρώτη προσπάθεια.

AndroidPIT amazon echo show 8860

Οι βιντεοκλήσεις κάνουν το Echo Spot and Show ενδιαφέρον. / © NextPit από την Irina Efremova

Μετά από αρκετές προσπάθειες να τα πάω καλά με την οικογένεια συσκευών Amazon Echo, τελικά συνέβη για μένα. Το Echo Dot και το Echo ήταν ωραίες απόπειρες, αλλά η αδύναμη ακρίβεια αναγνώρισης ομιλίας και η έλλειψη αμέσως εμφανούς προστιθέμενης αξίας σήμαιναν ότι δεν μου άρεσαν ποτέ.

Για να επωφεληθείτε πραγματικά από την Alexa, θα έπρεπε να αντιμετωπίσω μια ολόκληρη σειρά πρόσθετων δαπανών, όπως έξυπνα φώτα, θερμοστάτες, κλειδαριές και ούτω καθεξής. Σίγουρα, αυτά προσθέτουν λίγη ευκολία, αλλά δεν είμαι αρκετά τεμπέλης για να δω την προστιθέμενη αξία για να δικαιολογήσω το κόστος.

Και γι’ αυτό δεν είδα ποτέ έναν καλό λόγο για να αγοράσω το Echo Dot. Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία ροής μουσικής μου. Δεν συγχρονίζεται με το Ημερολόγιο Google μου. Και, δεν χρησιμοποιώ καμία από τις προσφορές υπηρεσιών cloud της Amazon. Ολόκληρο το οικοσύστημα του Αμαζονίου είναι άγνωστο σε μένα, και η χρήση μιας συσκευής Amazon με κάνει να αναρωτηθώ, καθώς πρέπει να αλλάξω όλες τις ριζωμένες μου συνήθειες. Αλλά τώρα, ένα νέο προϊόν της Amazon εμφανίστηκε που μου δίνει μια εντελώς νέα προοπτική.

AndroidPIT amazon echo show 8874

Το Echo Show και το Echo Spot μπορούν να κάνουν βιντεοκλήσεις μεταξύ τους και smartphone με την εφαρμογή Alexa. / © NextPit από την Irina Efremova

Αρχικά, η Amazon προσπάθησε να μας αναγκάσει να αγοράσουμε τις συσκευές Echo χωρίς οθόνη. Για άτομα που δίστασαν, το Echo Spot και το Echo Show προσφέρουν άμεση προστιθέμενη αξία. Χάρη στις οθόνες τους, η αξία είναι πιο εμφανής σε όσους δεν έβλεπαν κανένα λόγο να αγοράσουν το προηγούμενο υλικό της Amazon. Μόλις συγχρονίσετε το βιβλίο διευθύνσεών σας, μπορείτε να καλέσετε όλους τους φίλους σας. Χάρη στην τελικά διαθέσιμη οθόνη και την ενσωματωμένη κάμερα, μπορείτε επίσης να βλέπετε ο ένας τον άλλον. Το καλύτερο με αυτό είναι ότι μπορείτε να προσεγγίσετε τους φίλους σας εν κινήσει με την εφαρμογή Alexa, καθώς δέχεται κλήσεις από συσκευές Echo. Αν πείτε “Alexa, call John Doe”, θα χτυπήσει σε όλες τις συσκευές του.

Το οικοσύστημα παραμένει κλειστό

Μας είπαν σε μια εκδήλωση τύπου ότι η Amazon δεν σκοπεύει να ανοίξει τη λειτουργία σε τρίτους. Επομένως, δεν θα χρειαστούμε μια δεξιότητα Skype, Telegram ή Hangouts: Η Amazon θα συνεχίσει τις βιντεοκλήσεις στο οικοσύστημά της Alexa. Όμως, δεδομένου ότι η εφαρμογή λειτουργεί σχεδόν σε όλα τα smartphone και έχει τη δυνατότητα διαθέσιμη σε αυτήν, και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ήδη λογαριασμό στο Amazon, δεν υπάρχει μεγάλο εμπόδιο υιοθέτησης.

Στην πραγματικότητα, οι λειτουργίες κλήσης δίνουν στους χρήστες νέα κίνητρα για να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Alexa και δίνουν στον βοηθό μια ευκαιρία, καθώς η εφαρμογή Alexa δεν είναι πλέον απλώς ένα εργαλείο συνοδείας και ρύθμισης για το υλικό Echo. Χάρη στις οθόνες τους, το Echo Show και το Echo Spot μπορούν να ρυθμιστούν ούτως ή άλλως χωρίς smartphone. Η εφαρμογή Alexa σάς επιτρέπει τελικά να χρησιμοποιήσετε τον βοηθό γλώσσας με το ίδιο όνομα, τόσο σε smartphone Android όσο και σε iPhone.

βιντεοκλήση amazon alexa

Καλέστε φίλους ή κάντε ένα drop-in. / © NextPit

Εάν έχει ενεργοποιηθεί για την εν λόγω συσκευή Echo, μπορείτε απλά να ενεργοποιήσετε την κάμερα μέσω Drop In. Όπως ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας, το Echo Spot σε ένα δωμάτιο μπορεί να ενεργοποιηθεί αυθόρμητα, σαν να κρυφοκοιτάζατε μέσα από μια ανοιχτή πόρτα.

Για να αποφύγετε ενοχλητικές καταστάσεις, η λειτουργία Drop In μπορεί να απενεργοποιηθεί (με την κάμερα και το μικρόφωνο) πατώντας ένα κουμπί. Όποιος καλεί θα δει απλώς ένα μήνυμα που θα λέει ότι η κάμερα είναι απενεργοποιημένη. Αν και νομίζω ότι η ιδέα του Drop In για το Echo Spot σε ένα υπνοδωμάτιο είναι προβληματική, μπορώ να φανταστώ ότι θα το τοποθετήσω σε κοινόχρηστους χώρους όπως διάδρομο, κουζίνα ή σαλόνι.

AndroidPIT amazon echo show 8855

Λοιπόν, η Alexa με έπιασε εκεί. Και η Σοφία επίσης. / © NextPit από την Irina Efremova

Τις επόμενες μέρες, θα ρίξω μια πιο προσεκτική ματιά στο νέο υλικό Alexa. Ακόμα δεν έχω ελέγξει όλες τις δυνατότητες, μια λίστα που γίνεται μεγαλύτερη με την πάροδο του χρόνου. Μέχρι τότε, ρίξτε μου τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας για πράγματα που πρέπει να συμπεριλάβετε στην κριτική του Echo Dot.

Έχετε ήδη έναν έξυπνο βοηθό στο σπίτι; Αν ναι, πώς σας αρέσει; Ποια χαρακτηριστικά λείπουν μέχρι στιγμής;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here