Με το Android Oreo μπορείτε πλέον να αλλάξετε θέματα χωρίς root

0
47
AndroidPIT android O Oreo 2065
© NextPit

Ένας από τους κύριους λόγους που οι χρήστες αγαπούν το Android είναι ότι μπορούν να προσαρμόσουν το smartphone τους, από το πρόγραμμα εκκίνησης, την εμφάνιση των εικονιδίων και την πλήρη αλλαγή του θέματος. Αυτός ο τύπος προσαρμογής φτάνει σε νέο επίπεδο με το Android 8.0 Oreo, αφού πλέον, δεν χρειάζεται καν να κάνετε root τη συσκευή!

  • Οι καλύτερες εφαρμογές για την προσαρμογή του Android
  • 9 συμβουλές και κόλπα που δεν γνωρίζατε για το Nova Launcher

Προς το παρόν, εάν θέλετε να προσαρμόσετε το τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας θέματα, τότε πρέπει είτε να κάνετε root και να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένες άδειες ROM ή να έχετε ένα τηλέφωνο που συνοδεύεται από τη λειτουργία ενσωματωμένη στο UI του κατασκευαστή. Αλλά τώρα, οι προγραμματιστές του Substratum έχουν ανακοινώθηκε στο φόρουμ XDA Developers ότι έχουν έναν τρόπο να χρησιμοποιούν το Android Oreo (χωρίς root) για την εφαρμογή θεμάτων.

Η υπηρεσία Overlay Manager Service (OMS) εξελίχθηκε από τη μηχανή θεμάτων της Sony, που ονομάζεται RRO (Runtime Resource Overlay), η οποία έχει ενσωματωθεί στο Android από την έκδοση 6.0 Marshmallow. Χάρη στην OMS, οι προγραμματιστές του Substratum μπορούν να κάνουν θέματα να συμβαίνουν στο Oreo χωρίς root.

Μηχανή θέματος huawei p9

Ορισμένοι κατασκευαστές όπως η Samsung και η Huawei έχουν ήδη διαχειριστή θεμάτων! / © ANDROIDPIT

Υπάρχουν δύο μειονεκτήματα που πρέπει να θυμάστε. Πρώτα, θα χρειαστεί να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας, εγκαταστήστε μια εφαρμογή υπολογιστή και αποκτήστε το Substratum για το τηλέφωνό σας από το Play Store. Δεύτερον, όταν απενεργοποιείτε και ενεργοποιείτε ξανά το τηλέφωνό σας, θα χάσετε τις αλλαγές που έχετε κάνει, κάτι που συνήθως δεν συμβαίνει με μαλακές επανεκκινήσεις ή επανεκκινήσεις.

Αυτά τα δύο μικρά μειονεκτήματα μπορεί να εμποδίσουν ορισμένους να δοκιμάσουν θέματα χωρίς root. Ωστόσο, είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη της προσαρμογής Android της στιγμής, και σε συνδυασμό με Project Trebleθα πρέπει να μειώσει τον φόρτο εργασίας για τους OEM, επιτρέποντάς τους να προωθήσουν τις ενημερώσεις ακόμα πιο γρήγορα με την πτυχή του θέματος να είναι εκτός λειτουργίας.

Θα το δοκιμάσετε; Πείτε μας πώς πάει στα σχόλια παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here