Η οθόνη επόμενης γενιάς της Samsung θα δείχνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό

0
34
nextpit xiaomi miui καρδιακοί παλμοί πώς να ηρώω
© NextPit

Τα περισσότερα από τα σημερινά smartphone βασίζονται σε έναν υπερηχητικό σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι ενσωματωμένος κάτω από την οθόνη. Η Samsung, η οποία είναι ένας από τους πρωτοπόρους της τεχνολογίας, παρουσιάζει ένα προηγμένο πάνελ για μελλοντικές συσκευές που έχει τη δυνατότητα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων σε οποιαδήποτε περιοχή της οθόνης καθώς και μέτρησης δεδομένων υγείας όπως η αρτηριακή πίεση.

Στην εβδομάδα SID Display της Samsung στο Λος Άντζελες, οι Νοτιοκορεάτες παρουσίασαν τη νέα οθόνη που ονομάζεται Sensor OLED Display που βελτιώνει δραστικά την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων και τα βιομετρικά στοιχεία σε smartphone και tablet. Διαθέτει ενσωματωμένη οργανική φωτοδίοδο με ανίχνευση φωτός (OPD) αντί να έχει κατασκευαστεί ξεχωριστά σε σύγκριση με τις τρέχουσες λύσεις.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς να μετρήσετε την αρτηριακή πίεση στο Samsung Galaxy Watch

Η χρήση του OPD θα επιτρέψει τη σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων σε ολόκληρη την οθόνη αντί να χρησιμοποιεί μόνο ένα τμήμα ή την κάτω περιοχή όπως φαίνεται στα Samsung Galaxy S23 και Galaxy S23 Ultra. Επιπλέον, θα βελτιώσουν επίσης την ασφάλεια επιτρέποντας την εισαγωγή πολλαπλών αναγνωριστικών ή δακτυλικών αποτυπωμάτων κατά τον έλεγχο ταυτότητας.

Οθόνη OLED με αισθητήρα Samsung

Η οθόνη OLED με αισθητήρα Samsung μπορεί να παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό και το επίπεδο της αρτηριακής πίεσης. / © Samsung

Πώς λειτουργεί το πάνελ OLED της Samsung με βιομετρική ανίχνευση

Ωστόσο, το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό που προσφέρει η οθόνη OLED με αισθητήρα είναι η υποστήριξη για βιομετρική ανάγνωση. Η Samsung λέει ότι το πάνελ θα εκμεταλλευτεί τη λυχνία OLED για την παρακολούθηση ορισμένων δεδομένων υγείας ή βιομετρικών στοιχείων ενός χρήστη.

Συγκεκριμένα, το φως θα εκπέμπεται στα αιμοφόρα αγγεία των δακτύλων του χρήστη όταν πατηθεί στην οθόνη. Επιπλέον, η διακύμανση του ανακλώμενου και διαθλασμένου φωτός πίσω στον πίνακα θα καθορίσει το επίπεδο της αρτηριακής πίεσης και τον καρδιακό ρυθμό. Η μέθοδος είναι εν μέρει παρόμοια με το πώς λειτουργεί ο αισθητήρας BioActive 3 σε 1 στο Galaxy Watch 5 Pro της Samsung που εξετάσαμε, το οποίο χρησιμοποιεί ένα φάσμα φώτων και λέιζερ.

Επί του παρόντος, δεν είναι σαφές εάν πότε θα μπορούσαμε να περιμένουμε ότι η τεχνολογία θα υλοποιηθεί σε ένα πραγματικό smartphone ή tablet Samsung Galaxy. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί στο συνέδριο Display της Samsung, μπορεί να το δούμε να φτάνει σε λίγα χρόνια.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με την πιθανότητα ένα smartphone της Samsung να έχει ενσωματωμένη βιομετρική ανίχνευση στην οθόνη; Πιστεύετε ότι είναι ένα ζωτικό χαρακτηριστικό που θα σκεφτόσασταν στο μέλλον; Θα θέλαμε να ακούσουμε τις απαντήσεις σας στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here