Έχετε κάτι να κρύψετε; Θα λατρέψετε αυτή τη λειτουργία Honor

0
50
AndroidPIT Private space 8622
© NextPit

Στο Android υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκρύψετε ευαίσθητα δεδομένα, φωτογραφίες, βίντεο και εφαρμογές από τη συσκευή σας. Το Honor προσφέρει μια ενδιαφέρουσα λειτουργία που ονομάζεται Private Space που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας μυστική περιοχή στο τηλέφωνό σας, χωρίς να εγκαταστήσετε πρόσθετες εφαρμογές.

  • Πώς να αποκρύψετε αρχεία και φωτογραφίες στο Android
  • Πώς να αποκρύψετε άλμπουμ στην εφαρμογή γκαλερί Android

Ασφάλεια και ιδιωτικότητα

Τα smartphone έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας και συχνά περιέχουν μερικά από τα πιο οικεία μυστικά μας. Τραπεζικοί λογαριασμοί στο διαδίκτυο, ιδιωτικές φωτογραφίες, βίντεο, αρχεία εργασίας, σαρωμένα έγγραφα ταυτότητας, διάφοροι κωδικοί πρόσβασης λογαριασμών: η προστασία των πληροφοριών που περιέχονται στις συσκευές μας δεν πρέπει να παραβλέπεται.

Συχνά είμαστε λίγο αμελείς και ξεχνάμε την ασφάλεια αυτών των πληροφοριών, παραδόξως το 2017, οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι κωδικοί πρόσβασης ήταν επίσης οι πιο εύκολοι να μαντέψουν. Και πολύ συχνά, μερικοί από εμάς αφήνουμε το smartphone μας στα χέρια φίλων ή συναδέλφων, ξεχνώντας τα προσωπικά πράγματα στα οποία μπορούσαν εύκολα να έχουν πρόσβαση. Για όσους θέλουν να λάβουν κάθε δυνατή προφύλαξη για να αποφύγουν την κοινή χρήση πληροφοριών, ιδιωτικών φωτογραφιών ή εφαρμογών: Το Private Space έρχεται να σώσει.

  • Πώς να μάθετε εάν ο κωδικός πρόσβασής σας έχει παραβιαστεί
AndroidPIT Private space 8619

Ιδιωτικός χώρος, μια δυνατότητα που θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη για ορισμένους χρήστες / © NextPit

Ιδιωτικός χώρος: τι κάνει;

Αυτή είναι μια δυνατότητα που μπορείτε να βρείτε στη λίστα στο μενού ρυθμίσεων Προβολή 10 στην ενότητα Ασφάλεια και απόρρητο. Για να μεταβείτε κατευθείαν σε αυτήν την επιλογή και σας επιτρέπει να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης και ένα δακτυλικό αποτύπωμα διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιείτε για το ξεκλείδωμα της συσκευής. Αφού αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση, θα έχετε δύο διαφορετικά κλειδιά πρόσβασης σε δύο διαφορετικούς “λογαριασμούς”.

Το νέο PIN απαιτεί 4 έως 16 ψηφία. Τα πρώτα τέσσερα, για λόγους ασφαλείας, δεν χρειάζεται να ταιριάζουν με αυτά του κύριου κωδικού πρόσβασης λογαριασμού. Αφού εισαγάγετε και επιβεβαιώσετε το PIN, μπορείτε επίσης να προσθέσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα, για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή ακόμα πιο γρήγορα. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, τα δάχτυλα που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι διαφορετικά. Αυτό που θα βρείτε μπροστά στα μάτια σας είναι μια καθαρή αρχική οθόνη, σαν να είχατε μόλις κάνει επαναφορά της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτές τις 5 ενοχλητικές λειτουργίες ξανά, αλλά αξίζει τον κόπο.

AndroidPIT Private space 8627

Η αριστερή εικόνα δείχνει την αρχική οθόνη του ιδιωτικού χώρου και στα δεξιά είναι ο κύριος λογαριασμός μου / © NextPit

Τώρα μπορείτε να το ρυθμίσετε όπως θέλετε. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον «μυστικό» λογαριασμό σας, να τον συνδέσετε στο Play Store, να κατεβάσετε εφαρμογές και να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή όπως θα κάνατε συνήθως. Μπορείτε να προσθέσετε εφαρμογές που σχετίζονται με τις διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές σας, τους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου όπου πραγματοποιείτε τακτικές αγορές στο διαδίκτυο και αποθηκεύετε τα στοιχεία πληρωμής σας, καθώς και την προσθήκη προσωπικών φωτογραφιών.

AndroidPIT Private space 8629

Αριστερά είναι οι εφαρμογές που θα βρείτε από προεπιλογή μόνο στον Ιδιωτικό χώρο και στα δεξιά όλες οι εφαρμογές μου, χωρίς φίλτρα / © NextPit

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό εάν έχετε παιδιά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κατεβάσετε εφαρμογές που είναι μόνο για τα παιδιά σας, ενώ τα κρατάτε μακριά από άλλο περιεχόμενο της συσκευής σας. Μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε τους γονικούς ελέγχους εάν θέλετε να περιορίσετε την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο.

Μάθετε περισσότερα για το Honor 10 στο βίντεό μας:

Μερικά μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ανάλογα με το δάχτυλο που τοποθετείτε στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ή το PIN που εισάγετε, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε δύο διαφορετικούς «κόσμους». Χρήσιμο, χωρίς αμφιβολία. Ωστόσο, θα χρειαστεί να είστε υπομονετικοί όσο η συσκευή φορτώνει τον σωστό λογαριασμό.

Εάν χρησιμοποιείτε microSD, θα πρέπει να το αφαιρέσετε διαφορετικά οι φωτογραφίες θα εξακολουθήσουν να εμφανίζονται στη Συλλογή

128 GB εσωτερικής μνήμης και 6 GB μνήμης RAM θα ​​είναι αρκετά για την αποθήκευση των εφαρμογών, των φωτογραφιών και των αρχείων σας. Ωστόσο, ορισμένοι από εσάς μπορεί να χρειαστεί να εισαγάγετε μια κάρτα microSD και είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι εάν χρησιμοποιείτε μία από αυτές, οι φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες εδώ θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στην κρυφή συλλογή σας. Επομένως, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε αυτήν τη συσκευή εάν δεν θέλετε να δει κανείς αυτές τις εικόνες στον κρυφό λογαριασμό σας που μόλις δημιουργήσατε.

Ένα άλλο μειονέκτημα: εάν χρησιμοποιείτε το σύστημα επαλήθευσης σε 2 βήματα στον λογαριασμό e-mail σας, δεν θα μπορείτε να ρυθμίσετε τον ίδιο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ακόμη και στον ιδιωτικό χώρο. Αυτό συμβαίνει επειδή μόλις προστεθεί ο λογαριασμός, η επιβεβαίωση θα φτάσει στην κύρια αρχική οθόνη. Επομένως, για να αποκτήσετε πρόσβαση, θα πρέπει να βγείτε από τον ιδιωτικό χώρο, αλλά, όταν επιστρέψετε στον κανονικό λογαριασμό σας, θα σας ζητηθεί ξανά να εισαγάγετε τη διεύθυνση email. Εξαρτάται από εσάς εάν πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο.

Πιστεύετε ότι το Private Space θα μπορούσε να είναι χρήσιμο ή προτιμάτε να βασίζεστε σε άλλα συστήματα αντί να δημιουργείτε έναν ιδιωτικό λογαριασμό που απαιτεί διαφορετικά κλειδιά πρόσβασης;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here